-
Albopilosum po wylince
Witam
Mam do was pytanie, moj pajaczek B. Albopilosum przeszedl wlasnie 5L. Zauwazylem u niego na odwloku taka czarna plamke (w miare widoczna na zdjeciu). Nie przypominam sobie aby wczesnij takim gadzetem na odwloku dysponowal, chociaz nie jestem pewien gdyz dostalem go na 3 dni przed wylinka.
Zranienie lub uszkodzenie odwloka tez wykluczam gdyz pajak praktycznie caly czas byl w swoim schronieniu, a pudeleczko w ktorym go trzymam nie jest wysokie wiec upadek nie wchodzi w rachube.
Moze ktos z was zetknal sie juz z czyms takim. Bede wdzieczny za kazda informacje, gdyz troszke sie denerwuje o stan zdrowia mojego "kedziorka".
Pozdrawiam serdecznie
-
Re: Albopilosum po wylince
no coż, nie ma zdjęcia... wszystkie młode pająki mają czarną plamkę na odwłoku... może jeszcze wejść w rachube pozostałość z wylinki (częsć nie zeszła z pająka)... ze zdjęciem od razu można by było stwierdzić...
-
no tak zdjecia brak ..ale plamka na odwłoku koloru czarnego to nieodzowny gadzet którym dysponuje własnie b.albopilosum i nie tylko ona .....czasem słabo widoczny lub wcale bo odwłok jest cały ciemny .ale po wylince jest doskonale widocznyy do czasu...az pociemnieje.
-
Wielkie dzieki uspokoiliscie mnie troszke i upewniliscie. Moze na spokojnie uda mi sie jutro dodac jakies zdjecie dla pewnosci sytuacji.
Pozdrawiam
-
Jak dostales pajaka 3 dni przed wylinka, to naturalne, ze nie widziales takiej plamki - poniewaz byl juz ciemny. Jakbys go dostal tydzien przed linieniem, to byś ją zobaczył. Jeszcze kilka wylinek i plamka zniknie całkowicie.
-
kolego a czytales juz faq? czy po prostu wziales pajaka z powodu jakiegos bodzca i naglej checi posiadania pajaka?
-
pac napisał(a):
> kolego a czytales juz faq? czy po prostu wziales pajaka z
> powodu jakiegos bodzca i naglej checi posiadania pajaka?
>
Nie jestem osoba ktora kupuje sobie zwierzaki z byle jakiego kaprysu. Co do pajakow to podobaly mi sie one juz od dluzszego czasu... i nie jest
Przegladalem wczesniej faq, przed zakupem ale najwieksza uwage zwracalem na warunki jakie nalezy pajakowi stworzyc i czy bede je w stanie zapewnic.
Informacji co do czarnej plamki u Brachypelmy po prostu jakos mi umknela.
Tak czy siak dzieki za wszystkie informacje.
-
czytac dokladnie ) pozdrawiam..
-
Co prawda to prawda
Lecz czasem oko figla splatac lubi
Pozdrawiam
-
Zgadza sie
Czytaj dokladnie FAQ, jeszcze dokladniej archiwum i bedzie dobrze .
Ale spoko, kazdemu moglo sie zdarzyc przeoczenie jednego punktu.
.. mimo ze temat plamki zostal juz przewalkowany na wszystkie strony :]
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów