Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Albopilosum po wylince

Hades
    Guest

Albopilosum po wylince

Witam
    Mam do was pytanie, moj pajaczek B. Albopilosum przeszedl wlasnie 5L. Zauwazylem u niego na odwloku taka czarna plamke (w miare widoczna na zdjeciu). Nie przypominam sobie aby wczesnij takim gadzetem na odwloku dysponowal, chociaz nie jestem pewien gdyz dostalem go na 3 dni przed wylinka.
    Zranienie lub uszkodzenie odwloka tez wykluczam gdyz pajak praktycznie caly czas byl w swoim schronieniu, a pudeleczko w ktorym go trzymam nie jest wysokie wiec upadek nie wchodzi w rachube.
    Moze ktos z was zetknal sie juz z czyms takim. Bede wdzieczny za kazda informacje, gdyz troszke sie denerwuje o stan zdrowia mojego "kedziorka".
    Pozdrawiam serdecznie

KoMar_83
    Guest

Re: Albopilosum po wylince

no coż, nie ma zdjęcia... wszystkie młode pająki mają czarną plamkę na odwłoku... może jeszcze wejść w rachube pozostałość z wylinki (częsć nie zeszła z pająka)... ze zdjęciem od razu można by było stwierdzić...

x ray
    Guest

no tak zdjecia brak ..ale plamka na odwłoku koloru czarnego to nieodzowny gadzet którym dysponuje własnie b.albopilosum i nie tylko ona .....czasem słabo widoczny lub wcale bo odwłok jest cały ciemny .ale po wylince jest doskonale widocznyy do czasu...az pociemnieje.

Hades
    Guest

Wielkie dzieki uspokoiliscie mnie troszke i upewniliscie. Moze na spokojnie uda mi sie jutro dodac jakies zdjecie dla pewnosci sytuacji.
    Pozdrawiam

Awikularia
    Guest

Jak dostales pajaka 3 dni przed wylinka, to naturalne, ze nie widziales takiej plamki - poniewaz byl juz ciemny. Jakbys go dostal tydzien przed linieniem, to byś ją zobaczył. Jeszcze kilka wylinek i plamka zniknie całkowicie.

pac
    Guest

kolego a czytales juz faq? czy po prostu wziales pajaka z powodu jakiegos bodzca i naglej checi posiadania pajaka?

Hades
    Guest

pac napisał(a):

> kolego a czytales juz faq? czy po prostu wziales pajaka z
    > powodu jakiegos bodzca i naglej checi posiadania pajaka?
    >

Nie jestem osoba ktora kupuje sobie zwierzaki z byle jakiego kaprysu. Co do pajakow to podobaly mi sie one juz od dluzszego czasu... i nie jest
    Przegladalem wczesniej faq, przed zakupem ale najwieksza uwage zwracalem na warunki jakie nalezy pajakowi stworzyc i czy bede je w stanie zapewnic.
    Informacji co do czarnej plamki u Brachypelmy po prostu jakos mi umknela.
    Tak czy siak dzieki za wszystkie informacje.

pac
    Guest

czytac dokladnie ) pozdrawiam..

Hades
    Guest

Co prawda to prawda
    Lecz czasem oko figla splatac lubi
    Pozdrawiam

Atrax Robustus
    Guest

Zgadza sie
    Czytaj dokladnie FAQ, jeszcze dokladniej archiwum i bedzie dobrze .

Ale spoko, kazdemu moglo sie zdarzyc przeoczenie jednego punktu.
    .. mimo ze temat plamki zostal juz przewalkowany na wszystkie strony :]

Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów