-
Ciekawostka u Avicularii
Witam zauwazylem ostatnio taka rzecz ktora tlumaczyla babeczka w programie o pajakach, ktory lecial na TVP2 w sobote.
Moja Avi z uparciem poszerza pajeczynke i umacnia w kierunku gdzie najczesciej lapie ofiare (glownie CMy) niedlugo oplecie calego faunaboxa
Pozdrawiam.
-
Re: Ciekawostka u Avicularii
To świadczy o tym, że pająki są w stanie się uczyć. Było to udowodnione w tym programie. Tam gdzie kładli im ofiarę pająki budowały mocniejszą sieć. Możliwe więc, że są w stanie kojarzyć człowieka z żarciem i nas trochę lubić. ;-)
-
Czy mi sie wydaje czy ptaszniki nie korzystaja z sieci lownych ?? tak jak robily to pajaczki pokazane na wlasnie tym programie ??
-
ale czuja drgania poprzez pajeczyne;]
-
Czasami chyba aż za dobrze czują te drgania. :> Niekoniecznie chodzi mi w tej chwili o Avicularie, a ogolnie o ptaszniki tworzące większe ilości sieci. Małe zahaczenie ze strony terrarysty podczas manipulacji w terrarium i od razu nerwowe. =)
-
uwierz ze nie kojarza Cie z zarciem
-
Eee, no nie napisałem, że kojarzą terrarystę z żarciem. Natomiast mogą go kojarzyć z dużym drapieżnikiem.
-
zwroc uwage do kogo byl skierowany moj post ) bynajmniej nie byl odpowiedzia do Twojego
-
-
nie mogl byc bo nawiazalem do tresci posta jw73..
Uprawnienia umieszczania postów