-
-
Re: Pterinochilus murinus
I nikomu nie zycze takiej sytuacji jak u mnie miala miejsce, mianowicie ze murinus wbudowal sobie resztki swierszcza w gniazdo i mimo ze byly czesciowo owiniete pajeczyna zaczynaly plesniec wiec musialem mu gniazdo ostro szarpać zeby je wyjac :P A skubaniec po 7 wyl jest.
-
Doskonale sobie zdaję sprawę co będzie jak podrosną. I wiem dobrze, że bynajmniej na początku będzie z tym związana masa stresu. No coż, póki co mam troche czasu by się przygotować. mich: u mnie są L1 a już mam namiastkę tego co przeżyłeś. Pokarm wplątuje się w pajęczynę i nie ma sposobu na wyciągnięcie samych resztek. Trzeba kombinować, a ciśnienie w takich chwilach potrafi gwałtownie podskoczyć. ;>
-
łoo no to akcja musiała byc:] no dobra ale napewno jest jakiś sposób przecież od czasu do czasu chce sie coś w terra przestawauić albo wyczyścić je całkowicie co wtedy??musi być jakiś sposób na wyciągnięcie go z gniazda do osobnego pojemnika nie mówie tu o L1 tylko o czyms takim jak L7
-
Nie no jakos dalem sobie rade, buntował sie ale powoli i delikatnie udalo mi sie wyciagnac resztki.
-
A jak bedziesz chcial duzemu cos w terrarium robic to mozesz go przykryc jakims pudelkiem i obciazyc zeby sie nie wydostal...
-
Ja mialem podobna akcje, ale z lividum, ktora wbudowala sobie w gniazdo resztki. W ogole trzeba bylo wszystko przenosic
-
wydaje mi sie ze nie jest to trudny gatunek w hodowli ja mam swojego od L3 a teraz ma L 10 i nie mialem zadnych klopotow siedzi sobie grzecznie w gniazdku i agresje przejawia dopiero wtedy jak sie go dobrze sprowokuje , no i w przeciwienstwie do innych pajakow nie potrzebuje wilgoci
-
Mala poprawka, bo poczatkujacy sa gotowi wziac to zbyt doslownie, bald. P. murinus nie wymaga az takiej wilgotnosci, jak np. ptaszniki z rodzaju Brachypelma, ale nie jest prawda, ze nie potrzebuje jej wcale...
-
a ja mam problem z ta wilgotnoscia gdyz nie mam suchego torfu a ten co mam jest lekko mokry trzymam te murinki w pudelku na mocz i mam male dziurki robione szpilka i mam cale sciankki zkroplone boje sie ze muriny zlapie plesn ale nie mam jak tego zmienic gdyz mam torf w kostce wiec jak go rozrobie bedzie tez mokry. Zaraz powieksze dziurki i postawie na kablu grzewczym
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów