Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Apteczke :D

loko
    Guest

Re: Apteczke :D

domiesniowy zastrzyk z efinefryny nikomu jeszcze nie zaszkodzil.... jesli maja pistolet wystarczy w udo albo w naramienny strzelic...
    byle nie dozylnie ani w serce (komorowo) bo tu mozna sobie krzywde zrobic

bachus
    Guest

Nie czytałem całości ale co do adrenaliny to niewiele ona daje w przypadku toksyn, należy podać jakiś silny lek przeciwwstrząsowy (opinia lekarska), nazwę dostępnego u nas podam jak znajdę.

kcpzpr
    Guest

5 mg adrenaliny domięśniowo lub dozylnie, dozylnie 100 g hydrokortyzonu, w razie dusznosci 0,25-0,48 aminofiliny, pozniej przez około dwa tygodnie Prednison 20-30 mg dziennie,

A najlepiej do lekarza, i to szybko!!!

maze
    Guest

heh tez widzialem ten film....

cochin
    Guest

no to masz juz sklad swojej apteczki :/

szaryprorok
    Guest

lol-ciekawe gdzie kupicie adrenalinę-bo ztego co wiem to tylko w erkach jest:P.....co do składu apteczki to poza wapnem i środkami przeciwbólowymi-na którę patrzę trochę z rezerwą-bo skąd wiecie że nieprzeragują z toksyną?ale warto mieć jakieś ogólnodziałające środki na uczulenie-i ewentualnie spytac się w aptece co jeszcze warto zakupi jak idzie się usuwac gniazdo os-żeby się aptekarka nieprzeraziła...

ps. mam pytanie-czy są jakieś typy włosków bardziej niebezpieczne dla zdrowia od innych-chodzi mi o różne typy włosków różnych gatunków pająków......

z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów