Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Apteczke :D

x ray
    Guest

Re: Apteczke :D

Bor napisał.. " Podobno w jakiś sposób zapobiega/spowalnia działanie jadu"..odniosłem sie do jego wypowiedzi, a nie do wstrzasu bo wtedy są inne działania ratunkowe..ale ok.

ćwiklus
    Guest

OK sorrki

Bor
    Guest

Ja tego pewien nie byłem, co zresztą dodałem na końcu postu. Moja pamięć jest dobra, ale krótka. Chociaż należy dopuścić możliwość, ze wyczytałem, iż właśnie w jakiś sposób spowalnia działanie jadu itp., co było błędem na danej witrynie. No nieważne..

Masa
    Guest

Ja posiadam wapno z kwercetyna i aspivenin....Mam nadzieje,ze nie bede zmuszony uzyc zadnego z tych srodkow) Pozdro

x ray
    Guest

..tego nie wiem jak działa w połaczeniu z jadem moze wtedy dochodzi do jakiś kozystnych reakcji ale nie wydaje mi sie aby mogła byc podawana profilaktycznie ..co do wstrzasu to inna sprawa ...inna profilaktyka ..najlepiej w tym temacie by wypowiedział sie Atrax....on zna sprawe od podszewki.....Atrax koniec spania....wypowiedz sie jak jestes

KnockeR
    Guest

Hmm i co wam powiem to wam powiem HEJ adrenaline widziałem jak podawali na jakimś filmie Mieli taką wielką strzykawkę którą przebijali mostek i wstrzykiwali ją bezpośrednio w serce. Może zakończmy teat adrenaliny bo jeszcze jakiś 12 latek fatycznie przebije sobie mostek (jeśli ja widziałem ten film inni też mogli) więcej szkód może zrobić takie coś niż ugryzienie pająka.
    Wymyśliłem ostateczny skład apteczki: wapno, coś przeciwbólowego np ibuprom max oraz płyta z muzyką relaksującą! Bierzemy leki odpalamy CD siedzimy i czekamy... kuszą mnie jeszcze zastrzyki na tężec ale sam i tak nie potrafiłbym sobie ich podać.

Bor
    Guest

Ten film to Twierdza o ile się nie mylę. Widziałem.

Mefisto
    Guest

Pulp Fiction. Mia się przećpała i trzeba było ją przywrócić do życia.

Xeo
    Guest

ASPIVENIN !! Super urzadzenie do odsysania jadu ... 80 zl

Awikularia
    Guest

Rany kota, tylko sobie nie wstrzykujcie adrenaliny w serce, bo tak bylo na Pulp Fiction... Po co wam to w ogole??? Wiecej szkody sobie mozecie narobic niz pozytku... Umie w ogole ktos z was robic zastrzyki? Bo ja nie... A tym bardziej sobie... Jak rozpoznacie, ze macie wstrzas anafilaktyczny? Ludzie, dajcie spokoj...

Jak was ukasi ptasznik i bedzie sie z wami zle dzialo, od razu dzwoncie na pogotowie, albo niech was ktos z rodziny tam zawiezie. Mozna sobie wypic wapno, ale tylko to. Nic sobie nie wstrzykujcie...

Uprawnienia umieszczania postów