-
Re: Apteczke :D
apteczka powiadasz ......no tak warto miec wapno pod reka jakas spora dake natomiast co do innych zeczy, odsysacze i takie tam inne pirerdoły raczej zbedne lepiej wyrobic w sobie kilka zdrowych zasad typu po alkocholu nie wkładam łap do pajaka co do dolegliwosci ... podobne obiawy miewałem po sprzataniu i ogledzinach u pajaków ale wtedy nadmiernie je niepokoiłem i wyczesywane włoski drazniły moje oczy i nozdrza.Ale jakos obecnie nie ma juz tych objawów ,nawet nie korzystałem ze srodków odczulajacych ...poprostu prace te ograniczyłem do minimum i nie dmucham bez potrzeby w podłorze gdzie jest zgromadzonych mnustwo wyczesanych włosków ,i starannie myje rece po skończonych zabiegach .
-
mówisz na serio z tą adrenaliną??
-
z tego co wiem to na wstrzas anafilaktyczny, ktory moze nastapic po ukaszeniu u niektorych to chyba adrenaline sie podaje w pierwszym momencie ale nie jestem lekarzem i nikomu nie polecam tylko tak napisalem mi sie tak wydaje ale nie mam podstaw zeby komu kolwiek to polecac
-
Również słyszałem coś o adrenalinie. Podobno w jakiś sposób zapobiega/spowalnia działanie jadu. Ale niech wypowiedzą się osoby, które są bardziej w temacie.
-
no nie wiem czy stosowanie adrenaliny w takim przypadku jak ukonśzenie jest własciwe kiedy to Adrenalina jest antagonistą insuliny!
W układzie nerwowym pośredniczy w przenoszeniu bodźców z włókien nerwowych do tkanek. Po wprowadzeniu do organizmu wywołuje szereg reakcji, m.in. uczucie strachu, niepokoju, przyspiesza bicie serca, zwęża naczynia krwionośne obwodowe, co wpływa na wzrost ciśnienia krwi, oraz przyspiesza przepływ krwi przez naczynia wieńcowe serca. Mysle ze jad zrobi juz swoje a dodatek adrenaliny moz epogorszyc sprawe..ale nie jestem medtkiem tylko to wyczytałem
-
Możesz też pomyśleć o jakichś sterydach. Oczywiście po konsultacjach z lekarzem.
-
myśle jeszcze o apapie i chlorochinaldin
-
"Leki pobudzające układ sercowo-naczyniowy
INJ. ADRENALINI 0,1 % - iniekcje 1mg/ml
Zastosowanie: nagłe stany zagrożenia życia, np. wstrząs anafilaktyczny, choroba posurowicza, zatrzymanie czynności serca."
cytat ze strony Polfa Warszawa
-
no tak jak by doszło do wstrząsu ....ale nie wstzrykniecie profilaktyczne po ukaszenu.
-
wlasnie to napisalem jak by doszlo wiec ... ? no mniejsza z tym lepiej nie dopuscic do tego co nie jest trudne jak sie ma odrobine rozumu i nikomu nie zycze takich rzeczy bedziemy dobrzy dla pajakow one beda dobre dla nas )
Uprawnienia umieszczania postów