-
Apteczke :D
Pająków wciąż mi przybywa w pokoju i zaczynam się obawiać co będzia jak jakiś mnie ugryzie Nie wiem czy sobie testów na alergie nie zrobić bo od miesiąca rano mam katar i łzawią mi oczy kupiłem sobie taki lek alertex jem go codziennie i katar trwa rano 20 minut jak nie jadlem caly dzien trwał... Myślę, że mogłem uczulić się na ptaszniki mam mały pokoik 2 na 3 metry a w nim 17 ptaszników. Zrobiłem sobie apteczkę taką przymocowaną na stałe do ściany lepiej mieć takie coś niż później jak ukąsi biegać po aptekach. Narazie w apteczce mam: wapno jakieś mocne dla alergików, wode utlenioną , plaster i jutro idę kupić taka specjalną strzykawkę do odsysania jadu. Czy można kupić w aptece jakieś specjalne surowice lub lek na tężec??
-
Re: Apteczke :D
Surowice na jad ptasznika? Zapomnij. W naszym kraju nawet nie ma gdzie zrobić testu na to, czy jesteś uczulony (a żebyś miał pewność, to taki test musiabyś zrobić osobno dla każdego gatunku pająka).
-
no to dolina...
-
I z tym odsysaniem jadu zdaje sie tez mozna sobie dać spokój bo podobno jad przedostaje się tak szybko do krwioobiegu, że nie stosuje sie nawet opasek uciskowych (bo jest to bezcelowe). Ja u siebie na półce trzymam 2 tabletki wapna tak na wszelki wypadek ale wątpie, że któryś z moich bydlaków miał na tyle mocny jad by trzeba było go użyć (ale zawsze warto na zimne dmuchać)
-
Na calym swiecie nie ma czegos takiego jak surowica na jad ptasznikow. Nikt z ich powodu nie umarl, wiec po kiego grzyba wydawac kupe kasy i robic taka odtrutke?
-
Szalony, aczkolwiek doby pomysł z tą apteczką. Lepiej być przesądnym.
-
No pomysł bardzo szalony za chwile wmontuje w nią chyba szybkę i powiesze młoteczek
-
jak juz chcesz to strzykawka z adrenalina tam powinna sie znalezc w razie wstrzacu a... (pomocy zawsze zapominam jak to sie nazywa dokladnie))))
-
I prezerwatywa bo nigdy nic nie wiadomo
-
anafilaktyczny<-- tak to sie nazywa))
Uprawnienia umieszczania postów