-
Re: nie ptaszniki
polecam nephilia calvata i maculata, sa tanie kolo 4- 12 euro
wspaniale pajaki, tylko spore terra potrzebuja
-
Nie najdroższe. Chociaż wyczytałem właśnie, że potrzebują bardzo dużo przestrzeni. faunabox chyba tak dużego nie ma. :> Pozostaje zbudowac samemu i poświęcić jakieś pomieszczenie. =)
-
-
eh znowu nie potrzebny drugi post, moze ktos to sklei
link do postu o ktorym pisalem wyzej:
http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?t=25931
-
Do sytuacji, gdzie będzie można zakupic czarną wdowę raczej nie dojdzie. Chociaż kto wie.. te pająki zresztą nie zachwycają. Żyją krótko i żaden z nich pożytek.
-
kazdy ma inny gust .........
-
chciałbyś...około 100 zł...w moim mieście(oława) widziałem do tej pory tylko 2 ptaszniki na sprzedasz i to tylko kędzierzawe jeden był L4 za 60zł a L9-120zł!! to jeszcze nic najlepsze jest to że sprzedali je w tydzień!!
-
Byly swojego czasu (Jadwiga_P).
-
witam,
cos temat upadl ....
mam pytanko czy dostepna byla kiedys i czy jest Steotoda paykullii ?
-
My mamy w domu kilka kątników, które sobie żyją swobodnie w różnych miejscach domu. Ostatnio odkryliśmy młody okaz, czyli czują się u nas dobrze. Jak chodzi o Czarną wdowę i Tarantulę, to chcielibyśmy kiedyś mieć, bo zamierzamy uruchomić wystawę, a ludziska na ptaszniki mówią często "tarantule" i trzeba niektórym rozjaśnić pod sklepieniem. W sierpniu Tadeusz stał ze strzałką, kierującą na wystawę w Gdańsku i usłyszał, jak tatuś tłumaczył synkowi napis ze strzałki "pająk goliat": "goliat to pająk, który jest większy od tarantuli i jest nawet większy od ptasznika"
Uprawnienia umieszczania postów