Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: karmienie murinusa L2

ziu
    Guest

karmienie murinusa L2

Witam mam pytanie czym karmicie male murinuski slyszalem ze maczniakami lecz on ich nie chce jesc nie wiem czy to wina wylinki albo ze maczniaki sa za duze ale dobieram takie wielkoscia podobne do pajaka mniejszych nie ma Czy moze kupic wyleg swierszczy???

Pozdrawiam.

Grażynka
    Guest

Re: karmienie murinusa L2

przekruj mączniaka na pół i zostaw mu go na noc jak nie zje to spróbuj za 2-3 dni jesli nie bedzie chcial jesc to albo nie jest głodny albo wylinka polecam lekture faq

Masa
    Guest

Nie ma sie czym przejmowac moj murinusek jak byl L3 to wcinal juz nawet ciut wieksze swierszcze...wciagal je pod ziemie sceny jak z horroru)
    Albo wylinka albo nie jest głodny...Pozdro

Klimak
    Guest

uno momento "wciagał je pod ziemie"?? to w końcu on żyje w norkach czy w gniezdzie z pajęczyny??mam już w drodze murinusa to chce wiedzieć jak najwięcej

Masa
    Guest

Zrobil sobie korytarzyk pod torfem...biedne swierszczyki chodzily po powierzchni a ten skubany wciagał je do swego domku ala Moria)

Klimak
    Guest

czekaj czekaj z tego co zrocumiałem to zrobił sobie to gniazdo z pajęczyny pod ziemią, wylot był na powierzchni a on wyskakiwał "cap" i do nory?? jak tak to masakra już nie moge sie doczekać mojego murinuska L1

Kaśka
    Guest

Ja mam murinuska L1 karmie go trochę większym wylęgiem świerszczy wpuszczam ze trzy sztuki a on sam je łapie a kryjówkę zrobił sobie z przodu i wyraźnie widać podział na takie jakby trzy komory. Jeden tunel ale jakby z trzema pomieszczeniami i co noc ulebsza swój domek.

Masa
    Guest

Dokladnie tak było) Pozdrawiam

Klimak
    Guest

hehe ale fajna "zabawa" tylko sie kurde martwie żeby mi nie padł pierwszy raz będe sie opiekował pająkiem od pierwszej wylinki

GALN
    Guest

Klimak ale nie wszystkie murinusy tak robią na 5 małych 4/5 wylinka tylko jeden sobie taką norkę wykombinował

Uprawnienia umieszczania postów