-
Re: karmienie murinusa L2
Mój murinus zrobił sobie właśnie taka nore i w taki wlasnie sposob poluje :P I murinusy znajomych zachowują się podobnie.
-
Klimak: postarasz się to Ci nie padnie. Bynajmniej nie padnie z Twojej winy. Pilnuj się lepiej, żeby Ci nie uciekł.
-
dokladnie uciekac chca bardzo , no coz chodzilo mi o odpowiedz czy lepsze sa swierszcze czy maczniaki i akurat murinusom bo slyszalem ze swierszczy nie powinno sie podawac co wydalo mi sie dosc dziwne wiec pytam tych co je posiadaja. A ze to moze oznaczac wylinke to wiem panie grazynka i nie pouczaj mnie zebym poczytal faq bo nie raz je czytalem! ehh
btw. na pol tez przekrajalem maczniaka i nie chcial jesc moze dlatego ze nawet polowka jest wieksza niz cialko pajaka, a jak wiadomo pajak rozroznia wielkosc pokarmu a nie wie ze to bezbronny maczniak
Jutro kupie wyleg swierszczy i sproboje.
Pozdrawiam.
-
Witam
mój murinus też ma taki korytarz i robi tak samo
jak ten Masy
-
a takie pytanie bo jeszcze nigdy niczemu co mam nie podawałem nieżywego pokarmu. Jak przekroje tego białego robaka i wżuce dla ptasznika to on go złapie tylko wtredy jak będzie się jeszcze ruszać czy jak już będzie nieruchomy to i tak go złapie??
-
Jak będzie nieruchomy, to też zacznie go jeść.
-
Najlepiej karmic bialymi robakami lub np kawalkami macznika. Pozdrawiam
-
ha i kupilem dzis swierszcze i jedza jak najete odrazu urosly zdeczka, maczniaki sux! swierszczyki smakowite jak je dzis kupowalem i odchodzilem od kasy w KAKADU na bemowie to jak zawsze mowie dziekuje dowidzenia a pani kasjerka do mnie smacznego ;D tez musi cos o tym wiedziec wiec swierszcze smakuja nie tylko naszym pupilom :>
-
ziu: jak duże masz te świerszcze?
-
jak są podrośnięte to lepiej rozwal im łeb zanim wrzucisz to L1 bo sie może to źle zkończyć dla ptasznika chociaż u murinusa...lepiej nie ryzykować:P
Uprawnienia umieszczania postów