-
Alcatraz-czyli...ucieczki ptasznikow:)
Intryguje mnie jedna rzecz.....mianowicie ktory z waszych ptasznikow probowal najczesciej uciekac...u mnie mistrzem ucieczek jest Crawshayi..skubany niby mial pod ziemia siedziec a non stop kombinuje jak spylic (ma wystarczjaco duzo substratu do kopania ) ....wczoraj przylapalem go jak ok.2:15 w nocy probowal powiekszyc sobie otwor wentylacyjny u gory w pudelku) a jak to jest z waszymi skubancami...tez czasem cos kombinuja?? Pozdro
-
Re: Alcatraz-czyli...ucieczki ptasznikow:)
no mój boehmei czasami w nocy podchodzi do wentylacji w fanaboxie i tylko słychać jakby coś skubał
-
jak jeszce mialem rosee to mialem co ogladacbyla w ciaglym ruchu,próbowała wypchnac pokrywe ze swojego mieszkanka.przekopywala je i probowala sie dolem wydostac.robila doslownie wszystko co jest mozliwe.
a jak otwieralem terra to moment i juz byla na rece ;P
-
Manie ucieczek mają skorpy jakkolwiek sie ruszją to chcą uciec :-).
-
U mnie dziury robiły vaganse i geniculata. Platus kumpla też kombinuje...
-
U mnie chyba nic poza wczoraj murinusem L2 przy ktorym sie wczoraj napocilem.
Metallica ciagle lazi ale nic nie zaobserwowalem chyba ze w nocy a cambridge ciagle w gniezdzie i wogole nie wychodzi
Pozdrawiam.
-
mi juz pare razy cambridz uciekł.....najczęsciej znajdowałem go na suficie
-
Nie myślcie że sie czepiam ale piszemy niekiedy o tym że nam ptasznik uciekł że chce uciec itd. a potem jakiś malkontent pisze o braku odpowiedzialności terrarystów że pająk ucieknie komuś i sie w przewodach wentylacyjnych rozmnoży i takie tam bajki może lepiej przemilczeć takie tematy to może nie będą sie nas czepiać??http://terrarystyka.com.pl/forum/vie...=asc&&start=15 poczytajcie to bedziecie wiedzieli co mam na myśli.
-
Czytalam. Nie dzialam juz na terrarystyce i nic nie napisalam, ale wraz z mezem wylismy ze smiechu. Moze to kolejny znawca :/ Ptaszniki tak latwo rozmnazaja sie w przewodach wentylacyjnych, zwlaszcza przez pączkowanie..... Heej, moze komus sie rozmnozyla Poecilotheria miranda? Jak tak, to przyjade połapac...
-
U mnie w piwnicy rozmanażają się luzem Haplopelmy lividium. Sąsiedzi jednak są zadowoleni z tego bo nie ma za to szczurów...
;-) ;-)) ;-)))
Uprawnienia umieszczania postów