-
Re: dluuuga wylinka
tylko uwazaj na drugiego i wyciagnij wnioski z tej porazki..
-
podepnę się do tematu:
mój samiec, kędzior leży na plecach od około 5 godzin i co najgorsze - nie widzę żadnych ruchów ;-(
to jego 12 wylinka.
rano tj. ok 7 zauważyłem, że wyczesał sobie irokeza na tyłku, zwiększyłem wilgotność i poszedłem do pracy.
mam mu zapodać 100% wilgotności ?
spróbować go poruszyć ?
strasznie jestem do niego przywiązany - proszę o pomoc !
-
Możesz spróbować mu delikatnie zwiększyć wilgotność, ale nie ruszaj go. Przechodzi 12. wylinkę, więc to oże trochę potrwać. Daj mu jeszcze nockę, a później zacznij się niepokoić.
-
wilgotność zwiększyłem na max ( było około 70~80% ), teraz woda zaczyna się skraplać na szybach, mam więc około 90~100%.
temperatura obecnie wynosi 26 stopni - zostawić czy podwyższyć ?
-
Takie duże pająki zwykle długo linieją. Czasem nawet ponad 15 godzin.
-
dobrze to od Ciebie usłyszeć, morda, pomimo twego młodego wieku jesteś dla mnie autorytetem ( bez wchodzenia w .... ).
jutro dam znać czy przeżył...
powiedzcie mi jeszcze jedno - co mam zrobić z temperaturą ?
-
temperaturę zostaw tak jak jest
-
Już na pewno po wszystkim, ale tak na przyszłość nie masz się co martwić. Duże pająki potrafią z 7 godzin leżeć na plecach nie ruszając się, zanim zaczną zrzucać skórę.
-
o mongo czesc
pewnie wsyztko ok to teraz ja mam pytanie
jakie sa mniej wiecej odstepy miedzy L10 a L11 przy temp ok 26*C i przez poprzedni tydzien jadl codzien a przez ten co drugi dzien
-
wylinka trwała OKOŁO DOBY !!!!!
w tym całym stresie pomieszała mi się L12 z L11. mam nadzieję, że Stefan poradzi sobie z dwunastą (jest cały i zdrowy, choć śniło mi się, że stracił dwie nogi ) nieco szybciej oszczędzając sobie imnie stresu :-)
THX za wsparcie !
BTW: B.Smithi L2 na L3 Liniała w poruwnaniu ze Stefanem w "mgnieniu oka" ;-)
Uprawnienia umieszczania postów