Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: zeby jadowe

OSWALD
    Guest

zeby jadowe

Witam mam pytanko ... jezeli zbyt wczesnie nakarmi sie ptasznika to jest mozliwosc ze zlamia mu sie zeby jadwe... czy te polamane zeby po wylince sie zregeneruja? i bedzie juz wszystko wporzadku? (nie przydarzylo mi sie jeszcze cos takiego na szczescie i pytam z z ciekawosci )

Neo2
    Guest

Re: zeby jadowe

Teoretycznie możliwe, jesli tak sie stanie to odrosna po wylince.

Mefisto
    Guest

Tyle, że będzie miał problem z pobieraniem pokarmu, a niedożywionemu pająkowi raczej trudno dociągnąć do wylinki.

Foxtrott
    Guest

zazwyczaj jeśli pajączek nie jest dostatecznie twardy to nie rzuca się na żarcie.

LUKa_
    Guest

Z tego co pamietam byl taki topic juz, i z tego co pamietam taka mozliwosc istnieje jak wrzucisz pajaczkowi zaraz po wylince jedzenie to moze sie skonczyc nie tylko tym ze polamie sobie zeby ... a do zebow wracajac no latwo to jesc mu nie bedzie ;/ wiec odradzam take proby

Czerwony_Baron
    Guest

Co za bzdura. Pajak który przeszedł wylinke nigdy nie bedzie jadł zaraz po niej. Taki maja instynkt i to on kaze im nie jesc. Wiec nie ma obawy ze pajak bedzie jadł i połamie sobie zeby (kły). One doskonale wiedza kidy moga zaczać jeść wiec nie ma o to obawy. Przez najbliższe 5 dni po wylince nie wrzucałbym jednak niczego

Szpaq
    Guest

Przczym ja jak sprzatalem dzien po wylince to niespodziewanie zaatakowal pensete czyli moze jesc niechcial a polamac mogl, a co do polamanych klow to ostanio jeden z moich pajaczkow przeszedl wylinke nic nie jedzac miedzy wylinkami a wiec mysle ze by przetrzymal w sprzyjajacych warunkow do wylinki, a pozatym gdzies na forum ktos pisal ze karmil ponakowanym swierszczem takiego ptasznika z uszkodzonymi klami.

Mefisto
    Guest

Nigdy nie mów nigdy.

SHERON
    Guest

Ja mam młodego ptasznika ale juz sporo czytalem i sam widze że przed wylinka jakis tydzień i po wylince jakieś 5-6 dni nic nie chce jeść :] Pozdrawaim wszystkich ;]

Grażynka
    Guest

zależy jaki pajak i jakiej wielkości jedne nie jedza tydzień przed a inne dłużej a wiec nie mozna tego jednoznacznie stwierdzić jak ty to zrobiłeś jeszcze chyba za mało czytałeś :P

Uprawnienia umieszczania postów