Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: B. Smithi - czy przeżyje i co dalej?

Cobra241
    Guest

Re: B. Smithi - czy przeżyje i co dalej?

Ja także kupiłem na allegro B.Smithi-Nimfę jak sądzę, ponieważ koleś twierdził iż jest przed pierwszą wylinką, mam ją już prawie tydzień i jak na razie jest wszystko OK!!. Ale moja wędruje po całym terenie ( pudełeczko od kliszy). Może nabyliśmy je u tego samego sprzedawcy ( wienio62 z Bytomia ), pytałem go kiedy się wykluła to powiedział że nie wie ale 1 wylinkę powinna przejść za tydzień albo dwa.

Pozdrawiam

Awikularia
    Guest

B. smithi sa nimfami bardzo dlugo, do dwoch miesiecy. Tak wiec, jezeli wykluly sie miesiac temu, to nastawcie sie jeszcze na jakis czas oczekiwania....

Regss
    Guest

Tez mam nimfe od tego goscia juz trzy tygodnie i jak narazie wszystko z nia wporzadku tylko nie przeszla jeszcze pierwszej wylinki. Tak wogole po jakim czasie B. smithi przechodzi 1 wylinke?

Maniak
    Guest

To z czego ta nimfa żyje jak nie mogę jej karmić przez 2 miechy? Słyszałem na rozmowach w toku o ludziach żywiących się energią kosmosu ale to chyba nie to?

Mefisto
    Guest

Tak tak, słuchaj rozmów w toku i wierz w świetego mikołaja.

Nimfa ma zapas pożywienia, który pozwala przejść jej dwie wylinki, aż się stanie normalnym pająkiem.

Maniak
    Guest

Miałem nadzieję że zrozumiesz humorystyczny podtext mojej wypowiedzi (wiem że mam ciężki humor), ale nie wiedziałem że tak długo może być nimfą. Myślałem że tak z tydzień max 2 (bo jest chyba nimfą II).

Awikularia
    Guest

Nimfy... zalezy od gatunku, np. P. cancerides sa nimfami do 4 miesiecy. Maja zapas cialka zoltego, ktorym sie odzywiaja i tyle.... Niektore pajaki robia roczne glodowki, a ty sie przejmujesz byle 2 miechami :/

x ray
    Guest

........tak np....G.Rosea mistrz głodówki ..i długowiecznosci ....

Uprawnienia umieszczania postów