Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Samiec

Kross
    Guest

Samiec

Zastanawia mnie jeszcze jedno jezeli dopuszcze samca B. albopilosum do samicy w przypadku gdy nie napełnił on jeszcze bulbusow (bo nie jestem pewien czy napełnił a jest 22 dni po ostatniej wylince) to czy mimo to bedzie zachecal samice do kopulacji ?????

Kross
    Guest

Re: Samiec

I jeszcze jedno czy to normalne ze w momencie gdy juz pajaki stykaja sie odnozami to samica rozszerza szczekoczolki ( tak jak by go miala zaraz ukasic ) czy poprostu tak musi ??????

Kross
    Guest

i jak samiec juz po zetknieciu ucieka to znaczy ze nie jest gotowy na kopulacje?

rastafaq
    Guest

Jak się nie napełnił to bedzie unikał samicy.

Nie wiem co masz na myśli mówiąc zetknięciu, bo jak doszło to zapłodnienia to jest normalne, że ucieka.

Atrax Robustus
    Guest

Wytlumacz dokladniej o co chodzi.
    Jezeli nie ma napelnionych bulbusow, to sama kopulacja raczej nie ma sensu :P

Kross
    Guest

chodzi mi o to ze tylkko sie dotkneli pierwsza para nog tam gdzie samiec ma haczykii odrazu uciekl.

Kross
    Guest

Przeciez napisalem ze nie wiem czy napelnil !!!!!!!!!

maka
    Guest

jakby byl gotowy- to wykorzystalby napewno taka okazje!!! jesli ucieka to widocznie ma powod(pusty jest)...odczekaj i znowu sprobuj

Awikularia
    Guest

Samica rozszerza szczekoczulki pokazujac samcowi, ze mu nic nie zrobi. Nie jest to zachowanie agresywne, a wrecz przeciwnie. Jezeli samiec nie napelnil bulbusow, to bedzie uciekal od samicy. To ze jej dotknąl odnozami o niczym nie swiadczy. Pajaki maja slaby wzrok i sie nie widza, ich najczulszym zmyslem jest dotyk.

pppppp
    Guest

22 dni po wylince nie napełnił się napewno, miałem dwa samce i jeden napełniał bulbusy po 39 dniach a drugi po 44
    poczekaj spokojnie, co do szczękoczułków awi ci napisała, to normalne i ułatwia to samcowi zachaczenie się swoimi haczykami

Uprawnienia umieszczania postów