-
Karmienie mrozonkami ;-)
Moj B. Smithi jest po 3 wylince. Nie było rzadnego problemu z jedzeniem az do teraz kiedy masowao padly mi male swierszcze i musialem je zamrozic-najrozsadniejsze moim zdaniem wyjscie. Teraz jest problem, pajaczek nie rusza mrozonek i pytanie czy jest to spowodowane zblizajaca sie wylinka? (watpie w to bo ostatnia mial troche ponad tydzien temu), czy po prostu nie bedzie jadl mrozonych swierszczy?
-
Re: Karmienie mrozonkami ;-)
mysle ze takie rozmrozone to powinien jesc;]
-
Wiesz co ja mam smitka po 2 wylince i próbowalem karmić go żywymi swierszczami i nic nie jadł i kupilem robaki na ryby (paczka 1 zł) i widziałem jak babka wyjmowała je z lodowki więc tez je schowalem tylko że do zamrażalnika na rano sie okazało że mam mrożonki i jednego rozmrozilem i dalem pajączkowi jadł jak nie wiem co a kumpel ma ten sam gatunek co ja i ta samą wylinke i wogule nie chce mu jeśc. Tak więc proponuje zebyś spróbowal z robakami a jeśli i to nie pomorze to spróbuj za jakieś 2-3 dni bo może za wcześnie po wylince i nie jest glody. POZDRAWIAM
-
niech odstoją bo moż zatwarde :P
-
jak dasz od razu zamrożone to będą za twarde niech odstoją chwile
-
po 2 wyl. i karmisz swierszczami?? lekka przesada.. a pinek nie trzyma sie w zamrazalniku bo one nie maja zamarznac..
-
tylko sie nie powtarzajcie..
-
.....czemu nie ..małe podrostki z wylegu ,........ zgniatasz głowe ..i podajesz ,chetnie jedza choc nie zjadaja w całosci.
-
Pac, ja karmie nawet po 1 wylince swierszczami. Malenkimi. Swierszcz nie od razu wyskakuje z jajka wielkosci 3 cm .
-
wszystko dobrze byleby sie obylo bez zgniatania glowy .. a wtedy raczej odpada maly swierszcz
Uprawnienia umieszczania postów