Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Ktora ładniejsza............

i`am
    Guest

Re: Ktora ładniejsza............

no ! :P

maka
    Guest

nie do konca sie z tym zgodze.....poniewaz w roznych papierach jest wymieniana jako odrebny pajak......np:
    http://www.wwf.pl/publikacje/raport_jsmielowski.pdf
    gdzies pod koniec tego dokumentu sami spojrzcie!

mdmarta
    Guest

no tak i w literaturze tez jest jako odrebny pajak np:w "ENCYKLOPEDII TERRARYSTYKI", a zreszta ja mam g.rosea i g.cala ktora kupilismy w holandii i jest calkiem inna niz rosea.ma inne ubarwienie i to bardzo odmienne od g.rosea.zreszta nie na darmo ktos w kilku ksiazkach od lat pisze o tym ze sa to dwa rozne pajaki.a pozatym za granicami naszego pieknego kraju wszyscy uznaja je za dwa odrebno gatunki tylko jak zwykle u nas jest z tym problem.no ale to juz indywidualna kwestia kazdego z was. pozdrawiam

maka
    Guest

wlasnie .......stad moje pytanie ,ktora ładniejsza......jesli masz i te i te to powiedz ,ktora jest ładniejsza????????????????
    i nadal uwazam ,ze to dwa rozne pajaki....mysle,ze nasi hodowcy upraszczaja i krzyzuja je dlatego tak to juz sie przyjęło.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TRiP
    Guest

A mi sie bardziej podoba cala bo w kawałkach to nie bardzo

mdmarta
    Guest

rosea jest ladna ale cala ma ladniejsze ubarwienie.ja mam identyczna jak jest zdjecie w encyklopedii terrarystyki.pozdrawiam

Neo2
    Guest

TO SAMO JEST Z MURINUSAMI a przynajmniej było, wszedzie był P.murinus i P.spinifer(ktory jest odmianą barwną murinusa, a prawdziwy spinifer to całkiem inny pajak). Identyczna sytuacja jest z Grammostola cala, rosea i spatulata, wiec niestety niemasz racji. Z Pterinochilusami tez kilka osob by wydrapało nam oczy za to ze mowilismy ze spinifer to inny pająk niz wszedzie podaje.

Uprawnienia umieszczania postów