Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Żółty grzybek

kcpzpr
    Guest

Re: Żółty grzybek

Nie mam jak zrobic zdjecia, jaskrawo żółty, tworzy nieregularna sieć i strasznie szybko rósł.

Grażynka
    Guest

ja sobie "wsadze" do terra grzybka z o dość niepozornej nazwie "ecuador" niedawno dostałem z holandii odcisk tego pięknego grzybka :P i nie tylko pieknego ;]

pac
    Guest

na kokosowym tez mi urosl grzybek niedawno..

kcpzpr
    Guest

A tak sobie zostawilem troche torfu z korą na balkonie i teraz jak patrze nitki sie skurzczyły, prawie zniknely a w najwyzej polozonych miejscach zrobily sie takie male 1-2 cm skupiska rogów czy czegos takiego

Awikularia
    Guest

Kc, ja tez mialam w terra takie grzybki. Wyrosly mi u samicy P. murinus. Usunelam je z cala zawartoscia i nie mam juz grzybkow. W ciagu kilku lat mojej przygody z ptasznikami grzybki w terra mialam dwa razy - raz zolty, raz taki fajny, dosc spory, podobny do tzw. psich grzybkow.

Łotysh
    Guest

szkoda ze je usunęłaś, grzybki nie szkodzą ptasznikom a są bardzo oryginalną ozdobą, ja mam naszczęście łatne plantacje grzybni w ogrodzie dzięki czemu co jakiś czas wyrasta kapelusik :P

Awikularia
    Guest

Usuwam, bo smierdzi grzybnia, a ja taki zapach bardzo lubie, ale tylko w lesie.

Uprawnienia umieszczania postów