Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Żółty grzybek

kcpzpr
    Guest

Żółty grzybek

Wstaje dzis rano, patrze co tam u pajączków a tu u Rosei na torfie w 3 miejscach rośnie mały jaskrawo zółty grzybek, taki jak w lesie na próchniejacych pniakch, przełozylem pajączka do innego pojemnika, zaraz zmienie podłeże, wymyje octem terrarium , i tu mam takie pytanie.

Jakie macie sposoby na uchronienie sie przed takim małym antracytowym grzybicznym chamstwem ?

Od rana powiekszyło sie o drugie tyle, a wczoraj nie bylo tego w ogóle. Jak karmie pajaki to myje pokarm, czy to swierszcz czy co innego, codzienie myje detergentem miseczki z woda i daje ja swieza, przegotowana, a jak cos robie w terze to przedtem zawsze myje rece.
    A tu takie cos sie przywlekło, nie wiadomo skad, mieliscie takie przypadki? (to nie plesń tylko śmieszny żółty zastraszającą szybko rosnący grzyb)

Tomek_Nie
    Guest

Re: Żółty grzybek

możliwe ze te grzybki są już w torfie (zarodnie ) ,co to jest za torf?

kcpzpr
    Guest

Taki terrarystyczny, kupiony w zoologu 5 zł za 5 l., dla gadów i innych zwierzaków, ale 3 miechy nic sie nie działo, i nagle eksplozja

Tomek_Nie
    Guest

na twoim miejscu zmienilbym ten stary torf i przezucil sie na włókno kokosowe ,i koniec z grzybami ;-)

kcpzpr
    Guest

I tak właśnie zrobię

Banan
    Guest

Zostaw fajnie wyglada Ktos kiedys pisal ze na wloknie wyrosl mu grzybek z rodziny psylocybow : Moze akurat jestes tym szczesciarzem Chapaj gnoja :>

rastafaq
    Guest

Grzyby Ci rosna dlatego , że jesteś za sterylny Ja nie myje rak jak sprzątam terra, nie czyszcze miseczek, nie myje świerszcy ani myszek nie kąpie, jedyne co robie to spryskuje i czasami przetre przednią szybkę.

A co do torfu to ja zawsze kupuje w ogrodzie botanicznym 60l za 6 zł, troszeczke tańszy niż twój i żadnego grzyba nie miałem.

CRIMSON
    Guest

Może odmiana psylocyba?Daj zdjęcie

Łotysh
    Guest

zgadzam się z banankiem :P wkońcu pająki nie są wegetarianinami

Łotysh
    Guest

tak wygląda życie grzybków, powinieneś cosik o tym przeczytać, przez te 3 miechy w glebie rozrastała się grzybnia (cieniutkie jak nic, korzonki), a po paru tyg. utworzyly się pąki a z nich wciągu paru godzin potrafi wyrosnąć grzybek pamiętaj, nie myl grzybów z roślinami, grzybki są pomiędzy zwierzętami a zieleniną

Uprawnienia umieszczania postów