Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Włoski pajaków :/

jacekpo
    Guest

Włoski pajaków :/

Czy to prawda co mówili w TV że włoski wyczesywane przez p[ajaki po dostaniu sie do płuc powoduja po pewnym czasie chorobe płuc?? Bo cos nie chce mi sie w to wierzyc :/

BOOBO
    Guest

Re: Włoski pajaków :/

Moim zdaniem mogą spowodować chorobe płuc ale po bardzo długim czasie w w tym czasie codziennie powinno się wdychać włoski

SuperObiś
    Guest

To prawda. Przy ciągłym kontakcie mogą doprowadzić najpierw do uczulenia, a następnie do astmy :-(. Ja staram się obsługiwać moje pajączki z Nowego Świata w maseczce. Mimo to zawsze wychodzę po takiej akcji zakatarzony.

Pozdrawiam
    Obi

Awikularia
    Guest

Czyli ze SuperObiś ma alergie na wloski ptasznikow... Skoro ciagle zakatarzony po kontakcie z nimi... Lepiej uwazaj. Ja robie wszystko przy pajakach bez maseczki i bez rekawiczek i jak na razie, przez te kilka lat, nic mi nie jest. Poza tym, ze dzisiaj sciagalam z glowy Stromatopelme, ale to drobiazg

Mefisto
    Guest

Czyżbyśmy obok "handlingu" wprowadzali nowy polski zwrot - "heading"?

Tomek_Nie
    Guest

mozliwe ze moze wdać sie też jakies zakażenie płuc (ropa wewnątrz płuc itp) ,ale to tylko mój domysł

Neo2
    Guest

Ja mam astme i alergie na wszystko co sie da praktycznie(grzyby, trawy, kwiaty, drzewa, siersc kota i psa itp.) A nigdy nie wyszedłem z potyczki z pająkiem zakatarzony czy opuchnięty a nie raz dostałem włoskami po twarzy i jedynym efektem było mocne swędzenie oka i przekrwienie. Na skóre wogóle nie działają w moim wypadku, bo specjalnie sprawdzalem ile w tym prawdy nawet nie zaswędziało.

mich
    Guest

Ale jezeli to prawda i tak musialbys sie strasznie duzo tych wloskow nawdychac, wiec sadze ze przecietnemu terraryscie raczej nie groza choroby pluc (oczywiscie w nastepstwie kontatku z wloskami).

Awikularia
    Guest

Co, Gucwinski was przekonal? :>:>:>

x ray
    Guest

...jak widać ogladanie tv więcej szkodzi...a tak na serio , przecierz nie masz takiego ciagłego kontaktu z włoskami, aby mogły ci zaszkodzic .

Uprawnienia umieszczania postów