-
Program Ptasznik.exe
Koniec końców nadszedł czas, kiedy muszę poprosić użytkowników forum o pomoc w dokończeniu programu umożliwiającego ewidencjowanie hodowanych pająków.
Oprócz tej ciekawej funkcji program powinien spełnić rolę mini encyklopedii użytecznej zwłaszcza dla młodszych hodowców.
Zapraszam, zatem wszystkich do podzielenia się swoimi informacjami o Ptasznikach. Chciałbym zwłaszcza poszerzyć część zawierającą informacje o różnych Ptasznikach. Nie wszyscy Autorzy opisów skontaktowali się ze mną w celu wyrażenia swojej zgody na użycie ich materiałów i dlatego tych informacji jest troszkę mniej niż zamierzałem umieścić.
Chciałbym dodatkowo umieścić w programie informacje o anatomii Ptaszników. Potrzebuję do tego celu dobre zdjęcia pająków od góry i od spodu. Byłoby dobrze, aby dało się rozpoznać najważniejsze części pająka.
Kolejnym moim zamiarem to umieszczenie informacji, w jaki sposób odróżnić samca od samicy. Do tego celu również dobrze się posłużyć fotkami.
Nie chciałbym używać zdjęć zamieszczonych na zagranicznych stronach - można to zrobić samemu.
Jeśli ktoś ma, zatem ciekawe zdjęcia to proszę o przesłanie ich na adres pirogandrzej@tlen.pl
Foxtrott podsunął mi pomysł o zamieszczeniu informacji o urządzeniu terrarium. To dobry pomysł i chyba da się zrobić.
Mile widziane inne pomysły!
W tej chwili na mojej stronie znajduje się program ograniczony czasowo. Dopiero po uzupełnieniu potrzebnych informacji zamieszczę tam pełną wersję (oczywiście darmową).
Zapraszam na stronę www.pirog.obywatel.pl
-
-
Re: Program Ptasznik.exe
Przydalyby sie tez zdjecia przykladowo urzadzonych terrariow dla 3 typow ptasznikow (naziemny, nadrzewny, podziemny).
-
popieram wiele postow ludzie pisza w tej sprawie wiec tak po 3 zdjecia do kazdego rodzaju by sie przydaly
Pozdrawiam.
-
-
Pierwsze fotki na konkurs już wysłane
Nie bądźcie gorsi. Może ufunduję jakąś nagrodę... może pajączek...
Zachęcam do udziału w konkursie.
Uprawnienia umieszczania postów