-
brutalny smithi
mam Smithi 8-9L ,przez 2 ostatnie wylinki stałsie grozny ,niemoge reki wsadzic do terrarium bo sie rzuca i atakuje /do 6wylinki mogłem brac go na rece i wogóle a,teraz??? oco chodzi , co sie znim stało???
-
Re: brutalny smithi
Daje ci w ten sposob znac, ze nie jest puchata przytulanka, tylko pajakiem. Czasami sie tak zdarza, nigdzie nie jest powiedziane, ze wszystkie osobniki tego gatunku sa spokojne. Zdarzaly sie juz ukaszenia ze strony B. smithi. Trafil ci sie po prostu agresywny osobnik...
-
i nie bedzie już brania na ręka :P
a tak poważnie to może mu sie znowu zmienić i znowu bedzie łagodny
-
wiesz co....... napewno komus z twojej rodziny uciekł twoj smithi.....a ten to poprostu inny odkupiony,zebys sie nie połapał....................hehe
-
-
Kak, Cyclosternum fasciatum sa w przewazajacej wiekszosci dosc agresywne, ale na szczescie maja slaby jad.
-
Mój jest raczej spokojny ale jak go poganiam pędzelkiem np pzy zmianie torfu to miało miesjce to zawsze odrazu pokazuje jakie on ma włoski i je we mnie wyczesuje hehe na szczęście nie robi tego często ehehe
-
witam. powinienes sie cieszyc ze masz żywszego pajączka ;-) .a po co ty chcesz wsadzac ręce do terra ?;-) chcesz go pogłaskać ;-) to calkiem normalne zachowanie pajaczka.Pozdrawaim
-
jak by było całkiem normalne to w opisach smithi pisali by o nich jak o murinusach :-D
-
Ostatnio moj Smitek tez sie zmienil...nie bralem go nigdy na rece bo nie jestem zwolennikiem "handlingu"..po 6 wylince moj spojony Smithi juz 2 razy chcial mnie dziabnac i walczyl z peseta..coz taki urok.wszystko zalezy od osobnika.Pozdro
Uprawnienia umieszczania postów