-
Kędzior- świr...? PART 2
Kedzior o którym już pisałam - http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=42913&t=42913 coraz bardziej mi działa na nerwy... Za każdym razem jak rzucę mu świerszcza atakuje go i przez chwilę trzyma, ja pełna nadzieji odchodzę od terrarium a rano znajduję świerszcza wrzuconego do pojemnika z wodą, potraktował już tak 4 świerszcze. Poza tym dziennie sprzątam mu ok. 5 razy bo bardzo spodobało mu się wrzucanie torfu do wody- praktycznie cała miska jest w torfie. Oprucz tego zakleja otworki wentylacyjne torfem... O co mu może chodzić? :-/
-
Re: Kędzior- świr...? PART 2
no to przestan mu dawac zarcie na jakis czas.. moze przed wylinka nie chce mu sie juz jesc.. i miske z woda mozesz mu w ogole wyciagnac.. nie zdechnie z pragnienia..
-
mój też wrzuca torf do miski, raz nawet ją przeniósł na drugi koniec terra (położył na kokosie :]), ale w końcu to jego mieszkanie i niech se je urządza jak chce :]
-
prawdopodobnie twój kedzior przygotowywuje sie do wylinki i chce miec spokój (przdewszystkim wnioskuje to z zaklejania torfem wentylacji ) ,daj mu spokój narazie z tymi świerszcazami i obserwój sytuacjie .Pozdrawiam
-
tak to pewnie wylinka postepuj wg zaleceń moich przedmówców i jesli długo bedzie sie tak zachowywał to sie nie martw czasem długo im schodzi zanim sie zdecyduja "zrzucic"skóre moja parahybana miała takie fazy prawie przez miesiac trochę mnie to martwiło szczególnie że miałam 2tygodniowy wyjazd ale po powrocie zastałam ją w nowym większym wydaniu,
-
Problem w tym, że wylinkę miał 3 tygodnie temu... :-/
-
Daj spokój z tym sprzątaniem. Bez przesady, ja swojemu boehmei wodę zmieniałem co 2-3 dni.
Uprawnienia umieszczania postów