Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Plesn 1st time

LUKa_
    Guest

Plesn 1st time

No wiec sprawa przedstawia sie nastepujaco moj P.Cambridgei (L5) od niedawna ma pajeczyn na jednym boku swojego pudelka po salatce tylko ze miedzy pajeczyna a pudelkiem wytworzyla sie plesn wiem ze pajeczyna nie spesnieje ale co za tym idze pytanie czy wymienic pojemnik juz czy moge troche poczekac (pajak praktycznie swiezo po wylince max 4 dni nie wiem doklandie bo mnie nie bylo)

Awikularia
    Guest

Re: Plesn 1st time

Albo wyjmij sama plesn, albo zmien pojemnik. Pajak jest 4 dni po linieniu, wiec poczekalabym jeszcze ze 3 dni, a potem przeniosla go do czystego pudelka - oczywiscie, jak sie nie da wyjac samej plesni.

loko
    Guest

mysle ze mozesz go juz spokojnie przeniesc, lub jak mowi Awi usunac sama plesn.. pajak juz napewno stwardnial...

LUKa_
    Guest

Plesni niestety nie wyjme jest miedzy scianka pojemnika a pajeczyna, ma ktos moze wyprobowany pomysl jak przeniesc owego/owa (to sie okaze) cambridgei bo co by nie ukrywac jest dosc szybki ostatni raz przekladalem go jak mial L3 z pojemnika po kliszy do pojemnika na mocz, ale wtedy byl no... teraz raczej nie zlapie go w chusteczke.

Awikularia
    Guest

No jakos musisz go przeniesc. Decydujac sie na taki gatunek powinienes wiedziec, jakie ma zachowania. Przeciez nikt nie przyjdzie ci go przeniesc.... Zrob to najlepiej na srodku pokoju, z dala od zakamarkow, w ktore pajak bedzie sie mogl schowac. Jak zwieje, to go latwiej zlapiesz.

ziu
    Guest

Na wszystko sa sposoby ja ostatnio musialem zamienic kokosa na kamien mojemu L6 i tez sie glowilem ok 1h patrzac na niego i
    myslac i wymislilem patent taki ze zero kontaktu z pajaczkiem mialem 1% mial na ucieczke i wszystko poszlo jak nalezy, jednynie co to pajaczek sie obrazil na mnie za zerwanie pajeczyny siedzial na szybie i wogole nie reagowal na nic dopiero dzis zjadl muszke. Poglowkuj a napewno jakis patent wymyslisz.

Najbardziej mnie szmiesa teksty mojego taty ktory wczoraj wpada i mowi no co boisz sie takiego pajaczka otwieraj te wieczko przecierz nie ucieknie :] naogladal sie za duzo brachypelm.

Pozdrawiam.

CRIMSON
    Guest

Albo nad wanną.

Uprawnienia umieszczania postów