Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: adzia!

kether
    Guest

adzia!

mam male pytanko - jestem poczatkujacym hodowca, jak na razie od kilku miesiecy howam male kedziorki, jednak w ostatnim tygodniu kupilem wiekszego, juz po 7 wylince, i wpakowalem go do malego boxa - takiego, w jakim wychowywal go poprzedni wlasciciel.
    no i tutaj, drodzy forumowicze, mam male pytanie.. czy wasze pajaki w nocy biegaja prawie caly czas na scianie? bo w dzien znajduje go w kryjowce albo przy wejsciu, ale jak tylko robi sie ciemniej, to od razu wskakuje na sciany i tylko po nich sie porusza. troszke mnie dziwi to zachowanie, bo maluchy caly czas siedza na ziemi, choc maja troche mniej miejsca
    z czego moze wynikac takie zachowanie? to normalne? czy moze czegos brakuje w terra? ma wilgotne podloze kokosowe, ma kryjowke, tak jak w kazdym faq albo opisie jest zaznaczone... w koncu to ptasznik naziemny a nie akrobata;>

pozdrawiam, Jacek

Grażynka
    Guest

Re: adzia!

to są zwierzaki nocne i wszystkie (no może nie wszystkie :P) buszuja w nocy nie ma nic w tym dziwnego male tez napewno sobie chodziły w nocy tylko ty tego nie widzialeś

kether
    Guest

no tak... ale on bez przerwy na tej scianie siedzi zamiast na ziemi, i wchodzi nawet 10 cm do gory - po prostu boje sie ze spadnie i zrobi sobie krzywde

Grażynka
    Guest

nic mu sie nie stanie jak spadnie z 10 cm a chodzi bo mu sie podoba

pac
    Guest

moze sie po prostu grzeje blizej zarowki.. a siedzi i chodzi tam gdzie mu sie podoba.. po prostu..

Awikularia
    Guest

To jest najzupelniej normalne. Pajaki sa aktywne noca. Zebys ty widzial jak moje buszuja. Dorosle samce musze wrecz wynosic do lazienki, tak szaleja... A w dzien spokojne jak przyslowiowe baranki...

klosu
    Guest

moja albopilosa tez ciągle na sciance przesiaduje i niewidze w tym nic dziwnego

Masa
    Guest

To,ze naziemne wspinaja sie po sciankach terrarium to rzecz zupelnie normalna...Pozdro

Atrax Robustus
    Guest

Tak, to normalne, ze sie porusza.

loko
    Guest

a moze za maly dla niego ten box?? kiedy maja duzy niedobor powierzchni mieszkalnej za wszelka cene probuja sie wydostac.... jesli box ma przynajmniej 30x20cm w podstawie to moze poprostu udzielila mu sie olimpijska atmosfera.. i trenuje

Uprawnienia umieszczania postów