-
Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!
Witam!!!!
Chciałbym się podzielić pewną sprawą, mianowicie:
Poprzez wymianę otrzymałem P.cambrigei ok. L4 (u mnie pająk przeszedł 2 wylinki i teraz ma ok. 2 cm)
Na początku trochę były niejadek, ale po jakimś czasie zaczął regularnie przyjmować posiłki.
Ostatnie 2 tygodnie jadł regularnie 1 mączniaka dziennie czasami w zamian podawałem mu koniki polne (takie ok 1,5cm).
A on nadal jest głodny
Po krótkim namyśle podałem mu karaczana coś ok. 2,5cm zjadł
i luzik
Wczoraj profilaktycznie wpuściłem mu bardzo chałaśliwą ćmę (ponad 3cm) nie omieszkał jej zaczepić.
Powiedzcie mi ludziska:
Jak to możliwe że taki mały skubaniec tyle w siebie zmieści? (mam inne pająki większe i napewno tyle nie jedzą)
Czy to mu przypadkiem nie zaszkodzi?
ps. jesli ktoś ma na zbyciu anolisa zielonego samiczkę lub dwie to proszę o kontakt
-
Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!
mój boehmei L8 od 5 dni je nawet 3 średnie świerszcze dziennie i nadal jest głodny mi to pasuje hehehe
-
Kazdy pająk je tyle ile mu potrzeba, moj bechuanicus naprzykład przez cały okres od 6 do 7wyl. jadł codziennie dwa karaczany jego wielkosci albo wieksze i żyje. Teraz jest L7, mały diabeł . Dla odmiany zapłodniona irminia niechce jesc prawie wogole choc dupke ma jeszcze malutką. Nic mu sie nie stanie pajak sam sobie dawkuje ilosci pokarmow
-
kup sobie geniculate to sie zdziwisz ile je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Coz, temat nie bardzo pasuje do tresci... To nie jaja, ale pajak ptasznik, w dodatku P. cambridgei. One jedza dosyc sporo. A to, ze masz inne pajaki i one nie jedza az tyle, to nic dziwnego. Ile gatunkow, tyle roznych zachowan. Ba! Ile osobnikow w obrebie gatunku, tyle zachowan... Jeden P. cambridgei bedzie zarlokiem, inny niejadkiem. Nie jest to temat na pierwsze strony gazet raczej....
-
A to fakt, gienia zre co tylko się rusza i na drzewo nie ucieka :P
-
No to po jajach!!! hi!hi!
Awikularia potrafi popsuć zabawę.
Jeszcze kilka wylinek i spróbuje rzucić mu królika, a co tam bedę żałował niech będzie średniej wielkości prosiak
-
Re: No to po jajach!!! hi!hi!
Ale zabawne, ja cie nie moge.
Uprawnienia umieszczania postów