Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!

skarpiel
    Guest

Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!

Witam!!!!
    Chciałbym się podzielić pewną sprawą, mianowicie:
    Poprzez wymianę otrzymałem P.cambrigei ok. L4 (u mnie pająk przeszedł 2 wylinki i teraz ma ok. 2 cm)
    Na początku trochę były niejadek, ale po jakimś czasie zaczął regularnie przyjmować posiłki.
    Ostatnie 2 tygodnie jadł regularnie 1 mączniaka dziennie czasami w zamian podawałem mu koniki polne (takie ok 1,5cm).
    A on nadal jest głodny
    Po krótkim namyśle podałem mu karaczana coś ok. 2,5cm zjadł
    i luzik
    Wczoraj profilaktycznie wpuściłem mu bardzo chałaśliwą ćmę (ponad 3cm) nie omieszkał jej zaczepić.
    Powiedzcie mi ludziska:
    Jak to możliwe że taki mały skubaniec tyle w siebie zmieści? (mam inne pająki większe i napewno tyle nie jedzą)
    Czy to mu przypadkiem nie zaszkodzi?

ps. jesli ktoś ma na zbyciu anolisa zielonego samiczkę lub dwie to proszę o kontakt

FaUnA_BoX
    Guest

Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!

mój boehmei L8 od 5 dni je nawet 3 średnie świerszcze dziennie i nadal jest głodny mi to pasuje hehehe

Neo2
    Guest

Kazdy pająk je tyle ile mu potrzeba, moj bechuanicus naprzykład przez cały okres od 6 do 7wyl. jadł codziennie dwa karaczany jego wielkosci albo wieksze i żyje. Teraz jest L7, mały diabeł . Dla odmiany zapłodniona irminia niechce jesc prawie wogole choc dupke ma jeszcze malutką. Nic mu sie nie stanie pajak sam sobie dawkuje ilosci pokarmow

WojtasWroc
    Guest

kup sobie geniculate to sie zdziwisz ile je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awikularia
    Guest

Coz, temat nie bardzo pasuje do tresci... To nie jaja, ale pajak ptasznik, w dodatku P. cambridgei. One jedza dosyc sporo. A to, ze masz inne pajaki i one nie jedza az tyle, to nic dziwnego. Ile gatunkow, tyle roznych zachowan. Ba! Ile osobnikow w obrebie gatunku, tyle zachowan... Jeden P. cambridgei bedzie zarlokiem, inny niejadkiem. Nie jest to temat na pierwsze strony gazet raczej....

bachus
    Guest

A to fakt, gienia zre co tylko się rusza i na drzewo nie ucieka :P

skarpiel
    Guest

No to po jajach!!! hi!hi!

Awikularia potrafi popsuć zabawę.
    Jeszcze kilka wylinek i spróbuje rzucić mu królika, a co tam bedę żałował niech będzie średniej wielkości prosiak

PMajdan
    Guest

Re: No to po jajach!!! hi!hi!

Ale zabawne, ja cie nie moge.

Uprawnienia umieszczania postów