Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Budowa regału

Mieszany widok

lukasz_dyn
    Guest

Budowa regału

Wysłany: 23 Lip 2004 16:44 Temat postu: Budowa regału

--------------------------------------------------------------------------------

Chciałbym prosić was o pomoc i porady...
    Aktualnie mam gromadkę pająków od L2 do L6, wiem ze nie nadają się jeszcze na hodowlę w terrariach o wielkości przeznaczonej dla dorosłych osobników. Jednak posiadam w tym momencie fundusze i czas i chciał bym to wykorzystać bo później może mi braknąć jednego i drugiego. Chce zrobić dla niech regał z terrariami najlepiej dwu piętrowy dla nadrzewnych i naziemnych.
    Mam więc kilka pytań:
    1 Jakie powinny być rozmiary takich terrariów by były dość uniwersalne, bo spotykam się z bardzo różnymi wielkościami ,
    2 Jak najlepiej rozwiązać sposób otwierania terrariów, dodam ze ma to być paka drewniana przeszklona tylko od przodu,
    3 Wpadłem na pomysł żeby te duże terraria można było chwilowo dzielić na połowy i trzymać tam podrostki,
    4 Jak montować żarówki i ilu watowe żeby nie przegrzały pająków, a dogrzewały wystarczająco w dość chłodnym pomieszczeniu,
    4 Z jakich materiałów wykonywać pakę regału i czym obklejać ścianki żeby nie pleśniały,
    5 Jakie są mniej więcej koszty materiałów.
    Proszę o wszelkie informacje, mile widziane też linki i fotki z podobnymi rozwiązaniami
    Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.

bT_PrzemO
    Guest

Re: Budowa regału

mam taki regal z 8 terrariami ........

WojtasWroc
    Guest

w tym temacie najlepiej pogadaj z Bogdanem...
    atrax27@wp.pl
    tel. 505783498
    GG 4042889
    ma w jednym pokoju 2 sciany zawalone regałami z terrariami + calkiem niezły wystroj w każdym. Jak bylem u niego ostatnio to szykuje sie do wylozenia nastepnej sciany bo juz mu sie nie mieszcza pajaczki...

Myśle ze w temacie rozmiarów terra , sposobu ich otwierania , oświetlenia/ogrzewania , doboru materiałów oraz kosztów Ci pomoże.

morda
    Guest

Nie dawaj żarówek - na ścianki regału daj kable grzewcze.

bT_PrzemO
    Guest

ja mam z zarowkami regal tyle ze musialem powiekszyc otwory wentylacyjne i dac takei okragle co sie daje np w ubikacji na wentylacje bardzo ladnie wyglada i super wentylacja .....

lukasz_dyn
    Guest

ile takie kable kosztuja i na ogrzenie ilu terrariów wystarcza?

morda
    Guest

Ile kosztują - zależy od długości i od mocy. Dasz 2 kable do takiego regału i będziesz miał ukrop jakich mało.

pikpok
    Guest

zaglądnij na strone www.biofil.pl tam masz kable gżewcze i ceny.

lukasz_dyn
    Guest

Dzieki wszystkim
    Powiedzcie mi jeszcze czy dla ptaszników nadrzewnych typu cambridgei wymiary terra 30/30/50 nie sa zaduze? I czy takie wymiary moga miec tez avicularie, jesli nie to czy wystarczy im 15/30/50(ewentualnie nizsze)?
    Pozdrawiam

[RED-689]
    Guest

Mhm... pomysl zaiste madry ale realizacja. Mozna dawac po kilka/kilkanascie. Idealem bylo by znalesc kilkunastomerowy o ile istnieja takie.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów