-
Świerszcze i Pająk :D
witam dziś od wielu tygodni rzuciłem mojemu Boehmei świerszcza i oczywiście pająk zaatakował tylko moje pytanie brzmi : Dlaczego ten pająk co chwile tego świerszcza puszczał ze szczękoczułek na ziemie i zawijał pajęczyną robił mi tak kiedyś ale tylko raz a dzisiaj normalnie już chyba tak zrobił ze 4 razy dlaczego??
-
Re: Świerszcze i Pająk :D
Mi też tak robią, może to swego rodzaju modły przed posiłkiem.
-
Kładł sobie "obrus". Pająki to czyste zwierzęta i zawsze tak robią.
-
...jak maja brudno w terrarium
-
hehe wlasnie jak im nie sprzatniesz to musza same sobie radzic , a powaznie jak maja czysto to tez przynajmniej u mnie(tylko smithi tak robi)
-
Zawija amu, żeby się nie rozpadło? Ew., żeby nie spleśniało.
-
zeby sie nie rozpadlo, i na wolnosci zeby np mrowki sie nie dostaly do zarcia;]
-
zawija po to aby ofiara nie uciekła , potem odkłada ją aby naprawić jak najszybciej sieć sygnalizacyjną która została naruszona podczas ataku ,jestem 100% przekonany że mają zakodowane jest jedna ofiara może będzie następna stąd takie zabiegi,zauważyłem że im głodniejszy pająk to częściej to powtarza i obkleja dokładnie ale większe pole.
-
Tak samo jest z budowaniem sieci lownej. Jesli zalapie ofiare, to cala nowa konstruncje pajak przenosi tak zeby miejsce ostatniego "potrzasku" bylo w centum
-
Niekoniecznie od razu w centrum, ale faktycznie rozbudowuje sieć w kierunku miejsca, z którego zbiera najlepsze plony.
Uprawnienia umieszczania postów