Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Świerszcze i Pająk :D

Mieszany widok

FaUnA_BoX
    Guest

Świerszcze i Pająk :D

witam dziś od wielu tygodni rzuciłem mojemu Boehmei świerszcza i oczywiście pająk zaatakował tylko moje pytanie brzmi : Dlaczego ten pająk co chwile tego świerszcza puszczał ze szczękoczułek na ziemie i zawijał pajęczyną robił mi tak kiedyś ale tylko raz a dzisiaj normalnie już chyba tak zrobił ze 4 razy dlaczego??

rastafaq
    Guest

Re: Świerszcze i Pająk :D

Mi też tak robią, może to swego rodzaju modły przed posiłkiem.

morda
    Guest

Kładł sobie "obrus". Pająki to czyste zwierzęta i zawsze tak robią.

PMajdan
    Guest

...jak maja brudno w terrarium

Neo2
    Guest

hehe wlasnie jak im nie sprzatniesz to musza same sobie radzic , a powaznie jak maja czysto to tez przynajmniej u mnie(tylko smithi tak robi)

Mefisto
    Guest

Zawija amu, żeby się nie rozpadło? Ew., żeby nie spleśniało.

i`am
    Guest

zeby sie nie rozpadlo, i na wolnosci zeby np mrowki sie nie dostaly do zarcia;]

GALN
    Guest

zawija po to aby ofiara nie uciekła , potem odkłada ją aby naprawić jak najszybciej sieć sygnalizacyjną która została naruszona podczas ataku ,jestem 100% przekonany że mają zakodowane jest jedna ofiara może będzie następna stąd takie zabiegi,zauważyłem że im głodniejszy pająk to częściej to powtarza i obkleja dokładnie ale większe pole.

PMajdan
    Guest

Tak samo jest z budowaniem sieci lownej. Jesli zalapie ofiare, to cala nowa konstruncje pajak przenosi tak zeby miejsce ostatniego "potrzasku" bylo w centum

Mefisto
    Guest

Niekoniecznie od razu w centrum, ale faktycznie rozbudowuje sieć w kierunku miejsca, z którego zbiera najlepsze plony.

Uprawnienia umieszczania postów