-
Przeboje z Blondi...
Moja T. Blondi L4 całą noc łaziła po pudełku i bardzo ją interesowały otworki w pokrywce, tak bardzo, że zaczęła je podgryzać i powiększać. Teraz siedzi na pokrywce i nie mam nawet jak jej żarcia dać bo boję się, że mi zwieje. Do czego mam ją dać, by nie przegryzła pudełka a zarazem jak wejdzie na pokrywkę nie spadła i nie zrobiła sobie czegoś?
-
Re: Przeboje z Blondi...
Spadaniem ze ścianek raczej się nie martw moja blondi ma taki rytuał jak jest wieczór (ciemno ale jeszcze lampka świeci) zaczyna usilnie łazić po ścianach i wleźć na sufit trwa to zwykle 1,5-2h przy czym przy każdej próbie spada kiedy już udaje sie jej wejść to siedzie "do góry nogami" góra 5 minut i wraca do kokosa - wygląda to prześmieszni szczególnie któryś dzień z rzędu ;]
Co do poszerzania otwrów wentylacyjnych to juz sprawa ma sie gorzej zdaje się, że ta pająki mają taki brzydkm że jak juz przy czyms zaczna "dłubać" to nie popuszczą - zostaje Ci wsadzenie jej do fauna boxa (jeżeli była w jakimś pojemniku po sałtce) jeżeli jest w nim i kratki gryzie to tylko małe terra z wentylacją z blachy perforowanej ew kaganiec ;]
-
Ona siedzi do góry nogami do tej pory...to już kilka godzin... A na fauna boxa wydaje mi się, że jest jeszcze za mała... :-/
-
W dodatku teraz zauważylam, że w miejscu gdzie wyczesuje włoski pojawiła się czerwona plamka, co to jest?
-
Miejsce po wyczesanych wloskach ;> Kazdy pajak (wyczesujacy) tak ma, tylko kolory tych plamek sie roznia. Nie martw sie, to normalne :>
-
Ufff.. ulżyło mi
-
w "miejscu gdzie wyczesuje wloski" z reguly zostaje "miejsce po wyczesanych wloskach".. ludzie zaczynacie zadawac coraz bardziej inteligentne pytania.. gratulacje..
-
Za to ludzie tacy, jak Ty zamiast pomóc, to łapią za slówka i dowalają... Na tym polega ta Twoja "inteligencja"?
-
Death weś przenieś pająka do jakiegoś pojemnika z pleksi znajdziesz takie w sklepach z artykułami kuchennymi.Mi genikulata nonstop wygryzała pudełka teraz nie ma szans
-
L 4 jest juz dobra do terrarium, ja swoja tej wielkosci wsadzilem i merdała ogonkiem z tego powodu Teraz jest juz L 6 i musze wieksze terra jej kupić.
Uprawnienia umieszczania postów