Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: odmiany hodowlane ptaszników

morda
    Guest

Re: odmiany hodowlane ptaszników

Mam nadzieję, że niewykonalne. One mają być czyste rasowo!

GALN
    Guest

raptor z gadami to by wypaliło ale nie z pająkami nie widziałem jeszcze ptasznika albinosa a jeśli nawet taki by się wykluł to napewno nikogo z nas nie stać by było na niego .Co roku sprawdzam jak się z kokonów krzyżaki się wykluwają i szukam jakiegoś kolorowego albo odbiegającego od normy i nie znalazłem.

raptor
    Guest

Na pewno jest to wykonalne, widziałem wiele ptaszników i w obrębie jednego gatunku występują pewne odstępstwa kolorystyczne. A co do czystych rasowo- pies to pies a jego ras jest wiele, tak samo są rasy ptaszników w obrębie gat. np. B.vagansa

raptor
    Guest

Nie chodziło mi tylko o albinosy. W przypadku młodych trudno jest dostrzec między nimi jakąś różnicę ale jak podrosną... to można coś pokombinować wybierając te najbardziej odbiegające od normy (trochę by było z tym roboty, bo nie wykazują one tak dużej zmienności genetycznej...).

Banan
    Guest

NO nie ale np. u p. murinusa tak jest. Usambara wystepuje gdszie indziej i od razu jakie kolorki. A ponoć od intensywności światla zalezy też intensywność ubarwienia. Niby skad sie wziela usambara no i spinifer (tylko nie robcie znowu wywodu ze spinifer to juz nie pterinochilius ani ze to nawet nie byl murinus bo dla mnie to bedzie zawsze pterinochilius i mam nadzieje ze ten podzial sie zmieni). Moim zdaniem jest to wykonalne moze mialby wplyw podawany pokarm (zawierajacy jakis pigment albo cos).Na pewno nie jestem za tworzeniem hybryd bo to jest najwieksza glupota jaka moze byc!!

morda
    Guest

Rasy B. vagans?
    Vagans nie ma nawet from barwnych a co tu mówić o rasach.

Zrób amelanistyczną geniculatę to nobla dostaniesz. lol

cyphelf
    Guest

Taki selektywny chów jest możliwy ale zmiany by były widoczny dopiero przy dużej ilości pokoleń. A jak wiadomo - to długo by trwało

raptor
    Guest

Mam oto książkę "Encyklopedia terrarystyki" autorstwa Eugene Bruins wyd. Galaktyka no i jest jak wół str.142 jak by ktoś chciał zobaczyć
    Nobel by mi się przydał)

raptor
    Guest

Hybryd to ja nie chcę ale spróbóję wychodować żółtą albopilosę, może jak mi strzeli sześćdziesiątka, to będę miał się czym chwalić

morda
    Guest

Wyrzuć tą przerośniętą broszurę....

Uprawnienia umieszczania postów