Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: odmiany hodowlane ptaszników

raptor
    Guest

odmiany hodowlane ptaszników

Czy są w Polsce dostępne specjalnie wyhodowane odmiany barwne ptaszników i jeśli tak, to ile mogą kosztować? Sam chętnie podjąłbym się selektywnej hodowli i mam w związku z tym pytanie: czy ktoś byłby chętny do współpracy?

Tony_666
    Guest

Re: odmiany hodowlane ptaszników

Jedną z takich odmian barwnych jest Pterinochilus mammilatus=Pterinochlus murinus ,,USUMBARA" .Pająk ten kosztuje po 8,9wyl. ok.45-60zł .

TheMetal
    Guest

hym zależy o co mu chodzi , jeżeli o rozpowszechnione za oceanem dark/light formy o nie słyszałem żeby ktos na forum chwalił sie tym , jeżeli o kolorystyczne "dosłownie" to tak jak tony powiedział + jakiś czas teemu mantid miał blue formy A. seemani (sory za chaotycznę odp ale jestem odrobinę śpiący)

Tony_666
    Guest

sory za pomyłke zgubiłem ,,i ''dokładnie to Pterinochilus murinus ,,USUMBARA"

Hajdi
    Guest

za bardzo nie wiem o co Ci chodzi.wg mnie (podam glupi przyklad)chcesz zrobic powiedzmy smitasowi biale kolanka??albo cos innego.
    tak jak u wezy wystepuja odmianny barwne??

bachus
    Guest

Jakiś czas temu spotkałem się z h. lividum "light form" w jakiejś ofercie, ale teraz nie pamiętam gdzie, poszperam, może znajdę, chociaż osobiście akurat nie wiem w jakim stopniu się różni w tym wypadku "light form" od "regular".

morda
    Guest

Ptaszniki to ine gady - tu nie ma albonosów, amelanistycznych, w ciapki itp. Nie da się wyhodować form barwnych. Pająk taki musiał by być hybrydą...

tosik
    Guest

ludzie mieszają pająki robia hybrydy a potem dopisują sp (gatunek nie do konca sklasyfikowany) i wtedy powstają formy barwne

morda
    Guest

Nieonieczne. Skrót sp dotyczy też nie zidentyfikowanych przedstawicieli jakiegoś gatunku np. Haplopelma sp. (należy do Haplopelm, jednak jeszcze nie opisana).
    Formy barwne nie są stworzone tylko przez człowieka. Wiele z nich występuje w naturze jak np. formy murinusa, roseii itp.

raptor
    Guest

...zrobić coś w stylu np. żółtego boehmei )

Uprawnienia umieszczania postów