-
Ptasznik a Wołowinka?
Czy karmiliście kiedyś swoje ptasiory surowym mięsem? Chodzi mi głównie o wołowine. Na jedej ze stron dotyczącej ptaszników ( sorki nie pamiętam czyjej) autor wymienia mięso wołowe jako składnik diety pająków.
-
Re: Ptasznik a Wołowinka?
-
mozna karmic takim miesem,ale ja tego nie robie.
boje sie o pajaki.nie mam pewnosci ze kupione mieso nie ma w sobie jakiejs chemii.
-
A czemu niby, czy są jakieś przeciwskazania?
-
Hajdi nie sadze zeby skladniki miecha kupionego w sklepie mogly w jakikolwiek sposob zagrozic pajakowi. Niemniej jednak metoda malo popularna. Ja nie stosuje choc mysle ze nic by im nie bylo
-
Mozna ale po co ??
Czy nie lepiej cieszyc sie widokiem pajaka atakujacego swierszcza lub mysz ??
rzucisz kawalek miesa i takie jałowe jedzenie, wyskrob gdzies 2 zł i kup pare swierszczy, zreszta duzo teraz tego skacze po łące.
-
Myślę, że to może być dobry sposób np. na solidne nakarmienie samicy przed kopulacją. Połowie kilograma wołowiny nawet wiecznie głodna Geniculata nie podoła.
-
Nie chodzi mi o to żeby karmić faktycznie ptasiory, nie chodzi mi wogóle o jakiekolwiek oszczedności, zadałem to pytanie tylko po to żeby się zorientować czy ktoś wogóle karmi tym typem pokarmu.
-
Ja czasem daję kurze piersi.
-
Ja czasem dam swojemu vagansiorowi kawałek chaboszczaka, faktycznie mało to widowiskowe ale co robic, jak mi sie zywa karma skonczy, a pajak nie wybrzydza
Uprawnienia umieszczania postów