Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: system zraszający..

system zraszający..

witam,

czy ktoś posiada system zraszający z biofila? jeżeli tak to jak sie sprawuje, czy warto kupić, może macie jeszcze jakieś inne pomysły? foggera już mam i wiem, że nie wyrobi w dużym terrarium. proszę o konkretne propozycje

pozdrawiam

Re: system zraszający..

Samemu możesz taniej zrobić system zraszajacy. Potrzebujesz pompke i najlepiej zegar czasowy SAm wsyztsko podłanczas a na zegarze najlepiej eletrycznym ustawiasz kiedy i ile ma pryskać
    Ten z biofila też jest dobry, ale najlepiej mieć zegar sterujący

Ja mam ten z biofila i powiem ,ze jest bardzo wydajny. Oparty jest na pompie z odkurzacza piorącergo do tego wężyki ciśnieniowe i odpowiednio dobrane dysze. Całość podłączona do zegara i działa bdb.

no właśnie, a co będzie potrzebne do budowy takiego systemu i mniej więcej jaki koszt? lubie coś samemu zrobić wtedy mam większą satysfakcję

Witaj,

Dokładny opis znajdziesz poniżej:
    System Zraszający

Próbowałem najpierw z innymi dyszami, ale Łukasz (Sułowski oczywiście w tym samym czasie testował Gardenę i sprawdzają się nieźle. Teraz używam jeszcze innych dysz - metalowych.

Pozdrawiam

dziękuje bardzo za linka, z tego co wyczytałem to bardziej opłaca mi się kupić gotowy zestaw:] micgekon- da się go jeszcze rozbudować żeby podłączyć np. do 2-3 terra? pompka wyrobi? no i czy można go podłączyć do oddzielnego zbiornika?

pozdrawiam

Oczywiście ,że da się go podłączyć do większej ilości terra. W skład zestawu z biofila wchodził wężyk niskociśnieniowy (do zasysania wody) pompa, i weżyk wysokociśnieniowy z rozgałęźnikiem na 3 (jeden był zaślepiony) a z dwóch wychodziły wężyki zakończone dyszami rozpylającymi. Ale sądze ,że Łukasz Ci podłączy ile będziesz chciał końcówek. A sama pompa mimo skromnych rozmiarów jest naprawdę bardzo mocna i daje duże ciśnienie.

w sumie w systemie zraszajcym zrobionym przezemnie metoda "home made" doskonale sprawdzaBa sie pompa spryskiwaczy z fiata 126p, do tego dwie dysze gardena

dzięki wielkie za odpowiedzi, ale już gadałem z Sułkiem i mi zrobi. no właśnie a jak można poznać że membrana w foggerze jest zużyta?

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów