Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak długo >?

Wskrzesiciel
    Guest

Jak długo >?

Czy ktos nie wie jak długo może życ ptasznik którego zaatakuje pleśń >? - mój albopilosium ma na odwłoku tka beżową plame i nie wiem czy to przez wyczesanie włosków [leży ona po lewej stronie kądziołków przędnych i ma ok.0,5 cm], czy też jest to grzybica, pleśń itp. do miesiaca powinien miec wylinke wiec wszystko ok jezeli tak długo da rade wytrzymac, tylko czy da >?

_INVISIBLE_
    Guest

Re: Jak długo >?

Zmiejsz wilgotnosc w terra ( nie do przesady ) i mozesz podniesc lekko temperature. Plesn niebedzie sie rozwijala tak szybko i powinien wytrzymac. Tuz przed wylinka mozesz podniesc wilgotnosc, aby nie mial problemow z zuceniem oskurka.

Wskrzesiciel
    Guest

ok - a pojawienie sie pleśni moze być przyczyna zbyt małej wentylacji - moej terrarium nie jest przykryta siatka ale przykrywą z pleksi o 4 dziurach o średnicy 1 cm - do tego cała pokrywa lezy na terarium po ukosie - oparta o wbite 1,5 cm gwozdki - łapiecie :>

rastafaq
    Guest

Moze byc od słabej wentylacji, ale mysle , ze jest to plama od wyczesania włosków.

morda
    Guest

Też myślę, że to plama po wyczesanych włoskach.

Wskrzesiciel
    Guest

No to OK - wysłałbym zdjątqo ale nie mam jak, no ale przekonamy sie co to jest - jak mój pupil zdechnie to znaczy że to była pleśń ;> ;p - da rade - w sensie thx za pomoc ;]

boss
    Guest

najpier usuń pleśń z odwłoku jak to jest pleśń zmniejsz wilgotność i czekaj do wyliki

Uprawnienia umieszczania postów