-
Re: Identyfikacja płci - prośba
Ok, dzięki wielkie :-). To nawet lepiej bo zauważyłem że jest znacznie więcej ofert sprzedaży samic, będzie mi łatwiej stworzyć parkę. Chciałbym je w przyszlości rozmnożyć, jak myślicie, mogę dokupić samiczkę już teraz czy jeszcze z tym poczekać? Czy samiec po ostatniej wylince jest zdolny do kopulacji aż do samej śmierci?
-
Aż do śmierci. A z tym kupywaniem samiczki to raczej nie ma znaczenia, razem i tak trzymać ich nie będziesz. Kup od razu, będzie dłużej u ciebie
-
Robin proponuje kupić nieco starszą samicę taką po 12 wyl. wtedy być może bedzie coś z tego.Pamiętaj że samica również musi być dorosła najlepiej kilku letnia (3-4) tak słyszałem...
-
W sumie masz rację, nie pomyślałem że samica może mi wolniej dojrzewać i na koniec okaże się że jest za młoda. Dzięki za sugestię.
-
Jesli chodzi o geniculate to samice musisz kupic juz naprawde duzą tak jak ktoś mowił kilkuletnią, ale nie kazdy taką sprzedaje, a geniculaty jak sa za młode to nie bardzo chca kopulować, mysle ze nawet 13- 14 wyl by była dopiero dobra.
-
Samice 3-4 letnie bardzo chetnie kopuluja, tylko sa bardzo wybredne co do swoich partnerow .
Uprawnienia umieszczania postów