Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Rosliny

Mieszany widok

snoopdogg
    Guest

Rosliny

Wiem ze temat byl sto razy ale bedize jescze raz.Wiec jakie roslinki do terra z naziemnym ptasznikiem.Jak sie po polsku nazywaja

Awikularia
    Guest

Re: Rosliny

Po polsku nazywaja sie "sztuczne roslinki". Do nabycia w kazdej kwiaciarni....

Mad_Death
    Guest

hehehhe a sztucznych roślinek nieprzekopią sobie brachypelmy ??

Awikularia
    Guest

Przekopia, ale nic im to nie zaszkodzi - w przeciwienstwie do roslinek zywych...

snoopdogg
    Guest

Ok i tak zrobilem kupilem sztuczne

Mad_Death
    Guest

"ale nic im to nie zaszkodzi - w przeciwienstwie do roslinek zywych..." tzn ??
    jak przekopia zywe roslinki to co się może stać Awi ??

morda
    Guest

Roślinki mogą pasć....

Mad_Death
    Guest

;]

PMajdan
    Guest

Ja tam preferuje zywa roslinnosc. Bluszcz (taki maly, drobnolisny) jest bardzo dobrym elementem dekoracyjnym. Co prawda musze regularnie z niego sciagac nitki pajeczyny, ale nie boje sie o to ze pajak wykope rosline. Zrobilem "doniczke" ze szpiczastego czubka orzecha kokosowego, ktora zakopalem w podlozu i jak narazie przez 28 dni jest wszystko wporzadku. Boje sie tylko o za mala ilosc swaitla, ale to sie zobaczy jak roslina bedzie rosla.

MIalem tez trzkrotke - ale nie polecam Ci - jest malo tolerancyjna, i w przypadku braku swiatla fotosynteza zachodzi u niej znacznie gorzej i w efekcie kiepsko sie prezentuje dluga lodyga z paroma liskami. :/

Awikularia
    Guest

Ja u moich naziemnych za nic bym nie posadzila roslin nawet w doniczce. Zrobilam sliczne terrarium dla A. geniculata - po 2 tygodniach franca sobie je przebudowala, wniosla miske na korzen, oblepila ja torfem i zasieciowala. Nastepnie w rogu terrarium usypala wielka halde. I tyle bylo ladnie urzadzonego terra .

Uprawnienia umieszczania postów