Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: wyjazd

Mieszany widok

wino
    Guest

wyjazd

jutro wyjeżdzam na 3 tygodnie i nikogo niebedzie w domu i bede musiał zostawic moich pupilów samych a niema sie nimi nikt zaopiekowac i mam odnosnie tego kilka pytan

1.czy jak podleje im dózo i będą miały dóżą wilgotnosc to starczy im to na 3 tygodnie???? (mała cyrkulacja powietrza 26 stopni C)
    2.lada dzien irminia przejdzie wylinke przed wylinka jóż nieje 2 tygodnie a po wylince niebedzie jadła 3 tygodnie . nic jej nie bedzie???? nie zdechnie z głodu??????
    3.czy nic sie nie stanie jak beda miały cały czas włączony kabel grzewczy????????(bo jak narazie od kiedy mam kabel nic sie nie stało a mam go właczony 25/h
    i temperatura w dzien wynosi 26-27 a w nocy spada do 25 i tak maja ciągle józ przez jakies 5 miesiecy i nic im sie niedzieje (ale zawsze lepiej zapytac))

thx za odpowiedzi

Tony_666
    Guest

Re: wyjazd

1.Możesz tak zrobic niec nie powinno sie stac pod warunkiem,że nakarmisz pożądnie pająki i przed wyjazdem pousuważ dokładnie resztki pokarmu z terrarium każdego pająka,żeby niezaczęła się w między czasie rozwijac pleśń .

2.Co do irmini to niemam pojęcia,musisz przetestować lub ostatecznie wsadż ją najlepiej juz do troche niższej temperatury,żeby opóznic wylinke i metabolizm zwłaszcza jak pająk zrzuci wylinke .

3.Jak będzie nonstop 25 stopni,napewno nic sie nie stanie,podwarunkiem że powietrze przez ten kabel niebędzie zbyt duszne,lecz to nie jest jeszcze taki problem i powinny sobie poradzić .

Diabolo
    Guest

z glodu nie umra

butcher
    Guest

1. zwieksz wilgotnosc, na 3 tygodnie powinno starczyc. zwlaszcza irminie.
    2.po wylince i tak przez okolo dwa tygodnie(zalezy od wielkosci) pajaczka nie mozesz karmic wiec jak beda trzy tygodnie nic sie nie stanie
    3.jezeli takie temp. uzyskujesz na kablu i szybko nie wysusza Tobie podloza to nic sie nie stanie.
    zycze milych wakacji

bT_PrzemO
    Guest

tylko jedna mala uwaga .. uwazaj na plesn .. ja jak gdzies jade to tyko tego sie obawiam ...

RAMMSTEIN1
    Guest

W archiwum było sporo takich tematów :>

1)Nic się nie stanie, nie przesadzaj z wilgotnoscią.
    2)Przeżyje.
    3)Wytrzymają nawet bez ogrzewania.

Awikularia
    Guest

Plesn... przed podlaniem pajakow DOKLADNIE posprzataj im terraria z jakichkolwiek resztek po pokarmie. Jezeli ich nie bedzie, to plesn nie bedzie miala pozywki... Z podlewaniem tez nie przesadzaj, zeby ci sie pajaki nie potopily...

wino
    Guest

w tym wszystkim chodzi o to ze kabla niemoge wyłączyc bo jak go wyłanczam to strasznie temperatura spada wiec go zostawie włączony

dzieki wielkie za odpowiedzi
    i tez wam zycze miłych wakacji

rastafaq
    Guest

Jak spadnie ponizej 20 st to nic im nie bedzie, a Irminia jak nie zje nawet pół roku to też jej nic nie będzie.

Ja ci radze zwilżyć w granicach rozsądku, te które jedzą teraz możesz nakarmić i nie włączać wogole kabla, ja w zeszłym roku bez żadnego kabla i innych dziwactw zostawiłem pająki na 5 tyg i nikt sie nimi nie opiekował i było spoko.

wino
    Guest

rastafaq a ile miałes stopni w dzien i ile w nocy ???? ja zaraz odłącze kabel i zobacze do ilu temperatura spadnie jak nie zadóżo to odłącze go na cały wyjazd jak mocno spadnie to lepiej go zostawie

Uprawnienia umieszczania postów