Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ephebopus murinus i co dalej??

Banan
    Guest

Ephebopus murinus i co dalej??

Dzisiejsza bajka będzie o Ephebopus murinus. Zobaczylem tego stwora i sie zakochalem :] To bedzie moja nastepna bestia, tak sobie pomyslalem, i tak ma byc :P Najgorze jest ze tyle siana za niego chca a sa wakacje, ale jakos damy rade. A teraz pytanie do Was drodzy towarzysze: Co mi mozecie o tej bestii powiedziec. Wiecie, temperatura, jad, agresywnosc, trudnosc hodowli i wogole wszystko co o nim wiecie. Aha no i wlasciwie jakiego on jest typu??

rastafaq
    Guest

Re: Ephebopus murinus i co dalej??

Jad raczej słaby, typ - nadrzewny i (b.szybki), warunki jak prawie u kazdego zreszta wpisz w google to sobie poczytasz na różnych stronkach.
    Czy jest agresywny to nie powiem na 100 % ale raczej średnio, zreszta zalezy na jakiego trafisz.
    Ale gratuluje wyboru, bo pajak jest naprawde ciekawy i fajne plecie sieci

Mad_Death
    Guest

poczyta sobie...ale na english lub deutsch stronkach .... a jak niezna tychże języków to sobie niepoczyta pozdrawiam :P

Atrax Robustus
    Guest

www.google.com

Jest to chyba jeden z najciekawszych pajakow, jakie znam. W kazdym razie musisz mic juz doswiadczenie z nadrzewnymi, jezeli sie na niego decydujesz, bo jest on zdecydowanie szybszy niz inne.

Banan
    Guest

OK dzieki ale wciaz mi malo :]. Troche poczytalem... ( w miare mozliwosci ale mama proboeala mi rozszyfrowac jakas ruska strone ; niemieckiego niestety nie znam )Czyli on jest nadrzewny tak?? To dlaczego pisze się ze musi miec gruba warstwe podloza?? Z tego co mi sie udalo odszyfrowac to on kopie dziury. Wiem już też że jest agresywny. A co z jadem?? Aha i pozatym doczytalem cos o wloskach parzących... nie wiem czy dobrze doczytalem ale podobno on je ma na nogoglaszczkach (!!) Prawda li to?? :P

rastafaq
    Guest

Włoski parzące ma na nogach, niedawno o tym było więc poszukaj w archiwum.
    Zachowuja sie podobno róznie, raz kopią raz nie, zaley jak mu urządzisz terra.
    U znajomego miał ładnie opajeczynowane i sie chował w dziurach , ktore były zrobione na ściance.
    Ten pająk jest naprawde szybki, az mnie zaskoczył poprostu takze musisz zachowac POZOR

Jimbo
    Guest

Hmm Ephebopus Murinus nadrzewny ?? Pierwsze słyszę. Z tego co wiem, jest to gatunek naziemny a nawet podziemny. Dlatego też poleca się grubą warstwę podłoża.

Xeo
    Guest

Jimbo ma racje ... E murinus ma budowe ciala taka jak maja nadrzewne ... ale w 85% te pajaki robia pajeczynowe norki ... to pajaki kopiace nory
    ale zamotalem :/ sory

Xeo
    Guest

A i zapomnialem dodac przykrego faktu .... dlaczego wiekszosc osob niezuwazyla tego pajaka wczesniej ?? dopiero jak ma go awikularia na sprzedaz

Murinusek
    Guest

Hmmm czytajac pierwsze posty bylem zaszokowany...bo podobnie jak Jimbo i Xeo uwazam ze to pajak podziemny...zreszta tak bylo napisane na jednej ze stron(linka nie pamietam) no i fakt pajak piekny)))

Uprawnienia umieszczania postów