-
Ephebopus murinus i co dalej??
Dzisiejsza bajka będzie o Ephebopus murinus. Zobaczylem tego stwora i sie zakochalem :] To bedzie moja nastepna bestia, tak sobie pomyslalem, i tak ma byc :P Najgorze jest ze tyle siana za niego chca a sa wakacje, ale jakos damy rade. A teraz pytanie do Was drodzy towarzysze: Co mi mozecie o tej bestii powiedziec. Wiecie, temperatura, jad, agresywnosc, trudnosc hodowli i wogole wszystko co o nim wiecie. Aha no i wlasciwie jakiego on jest typu??
-
Re: Ephebopus murinus i co dalej??
Jad raczej słaby, typ - nadrzewny i (b.szybki), warunki jak prawie u kazdego zreszta wpisz w google to sobie poczytasz na różnych stronkach.
Czy jest agresywny to nie powiem na 100 % ale raczej średnio, zreszta zalezy na jakiego trafisz.
Ale gratuluje wyboru, bo pajak jest naprawde ciekawy i fajne plecie sieci
-
poczyta sobie...ale na english lub deutsch stronkach .... a jak niezna tychże języków to sobie niepoczyta pozdrawiam :P
-
www.google.com
Jest to chyba jeden z najciekawszych pajakow, jakie znam. W kazdym razie musisz mic juz doswiadczenie z nadrzewnymi, jezeli sie na niego decydujesz, bo jest on zdecydowanie szybszy niz inne.
-
-
Włoski parzące ma na nogach, niedawno o tym było więc poszukaj w archiwum.
Zachowuja sie podobno róznie, raz kopią raz nie, zaley jak mu urządzisz terra.
U znajomego miał ładnie opajeczynowane i sie chował w dziurach , ktore były zrobione na ściance.
Ten pająk jest naprawde szybki, az mnie zaskoczył poprostu takze musisz zachowac POZOR
-
Hmm Ephebopus Murinus nadrzewny ?? Pierwsze słyszę. Z tego co wiem, jest to gatunek naziemny a nawet podziemny. Dlatego też poleca się grubą warstwę podłoża.
-
Jimbo ma racje ... E murinus ma budowe ciala taka jak maja nadrzewne ... ale w 85% te pajaki robia pajeczynowe norki ... to pajaki kopiace nory
ale zamotalem :/ sory
-
A i zapomnialem dodac przykrego faktu .... dlaczego wiekszosc osob niezuwazyla tego pajaka wczesniej ?? dopiero jak ma go awikularia na sprzedaz
-
Hmmm czytajac pierwsze posty bylem zaszokowany...bo podobnie jak Jimbo i Xeo uwazam ze to pajak podziemny...zreszta tak bylo napisane na jednej ze stron(linka nie pamietam) no i fakt pajak piekny)))
Uprawnienia umieszczania postów