-
Re: Ephebopus murinus i co dalej??
Ja tego pająka już zauważylem i bardzo chcialem od 11.2002 roku, lecz dopiero teraz mogem doznać nieokiełznanej przyjemności kupna i możliwości hodowania go (co dla niektórych np.PMajdan chowania).
Avi mowiła,że to jest nadrzewny, jak bedzie wiekszy to bede cos mógł na ten temat powiedziec, a budową to on raczej nie przypomina nadrzewnego.
-
Ten pajak jest w ogole dosc dziwny. Niby ma dlugie odnoza i takie tam, ale zachowanie Haplopelm. Z wloskami parzacymi tez jest dziwny. Radze poczytac na jego temat w necie, jest to baaardzo ciekawy gatunek. Kopie glebokie nory, ktore wyplata pajeczyna. Jak jest maly, to bardziej przypomina pajaki nadrzewne. Jak urosnie, jest podobny do naziemnych.... Juz ze wzgledu na swoj tryb zycia i zachowanie warto go miec w swojej kolekcji...
-
Należy do Aviculariinae aczkolwiek w naturze kopie nory i wyściela je dużą ilościa pajęczyny.
Jest dość mocno agresywny z tego co słyszałem.
-
Z tego co wyczytałem, to kopie norki między korzeniami drzew, dlatego w terra potrzebna jest nie tylko gałąź albo korzeń, ale i gruba warstwa podłoża.
Uprawnienia umieszczania postów