-
NAJMNIEJSZE PAJĄKI
Witam
Mam pytanie jaki jest najmniejszy ptasznik (w miare ładny) którego łatwo dostać w polsce
Dzięki
-
Re: NAJMNIEJSZE PAJĄKI
Cyclosternum Fasciatum
Latwo dostac, slicznie ubarwiony i w sumie niedrogi. Dorasta do 5,5cm ciala i 13cm z nogami, oczywiscie samica. Samce sa mniejsze, ok 4,5cm.
-
Fascinatum bedzie najlepszy. Wyglada tak:
-
Mniejsze sa Cyriocosmusy i sa to wg mnie najpiekniejsze ptaszniki ale cena ... okolo 400 zl za 1L
-
Oczywiście c. fasciatum
Niedawno sam poruszyłem ten temat na forum padło dosyć dużo gatunków tak więc jak masz ochotę to poszukaj w archiwum
-
Fasciatum są naprawde piekne....no i malutkie ;]
-
mój samiec miał koło 3,5 cm ciała z nogami jakieś 8
-
mIRO, nie fascinatum, ale FASCIATUM. Moze nie powinnam sie czepiac (w co nie wierze), ale wpisujac w wyszukiwarke nazwe C. fascinatum znajdziesz łajno, a nie informacje na temat tego pajaka....
Co do najmniejszych pajakow do dostania w Polsce..... wlasnie C. fasciatum, jeszcze C. schmardae - ale jest duzo drozszy, niz ten pierwszy. Czasami mozna dostac E. pachypus - bywa bardzo agresywny no i nie jest kolorowy. Mozna rowniez dostac L. robustus - podobny do E. pachypus. Małe ciałem są niektore ptaszniki nadrzewne, ale ze wzgledu na dlugie konczyny sprawiaja wrazenie duzo wiekszych.
-
fascinatum )) Murinusy są też niezbyt duże.
-
Poza fasciatum to takze Twoje wymogi spelnia Psalmopeus reduncus, P.Irmina duza tez nie rosnie.
Uprawnienia umieszczania postów