Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Crawshayi-podłoże

Masa
    Guest

Crawshayi-podłoże

Witam! Kupiłem na giełdzie C.Crawshayia wyl.3/4 hodowca sprzedał mi go w pudeleczku po salatce-podlozem jest torf...chcialem was zapytac czy trzymacie swoje Crawshayie na torfie,włóknie kokosowym(podobno nie najlepsze dla podziemnych..tak jest napisane w FAQ) czy mieszance np.Vermiculit plus torf..bo chcialbym go niedlugo przenieść do ciut wiekszego pojemniczka a póki co mam w domu tylko włókno kokosowe...Dzieki za odp. Narx
    p.s.Czy wasze małe Crawshayie juz kopią sobie norki?

SPeCTeR
    Guest

Re: Crawshayi-podłoże

Ja trzymam swojego wlasnie we wloknie kokosowym, w miare wilgotnym, zeby sie nie zapadlo na niego. Ogolnie ma sie dobrze :> Jest L3

Szymon_czarodziej
    Guest

Ja trzymam soje crawshayi w torfie kokosowym. Bez zadnych dodatkow. Maja sie dobrze, a te mniejsze non-stop kopia i zmieniaja uklad korytarzy.
    No i chyba po czesci odpowiedzialem moje pajaki zaczely kopac jak tylko je kupilem czyli po pierwszej wylince.

rastafaq
    Guest

Ja trzymam swojego L3 na piasku, wykopał sobie mały dołek i ogólnie nie narzeka.

kamil1987
    Guest

ja kupiłem tego samego crawshaja na giełdzie... zostaw go z tym torfem co jest.... mi wykopał norke i jak mu coś tam wlezie to od razu zjada mój jest dośc "ruchliwy" to mnie cieszy :P aha jak bedzie tak z L6/7 to go przenieś do czegoś większego
    Pozdrawiam

morda
    Guest

Kokos i ryje w ziemi lepiej od dżdżownicy!

[RED-689]
    Guest

Jak chcesz sie pobawic (ja juz poczynilem kroki - saperka zakupiona na Allegro :-) to postaraj sie o gline i zmieszaj to ghmmmm... bo ja wiem.. wydaje mi sie ze 1:1.
    Tunele beda solidniejsze i nie powinny sie tak czesto zapadac....

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów