Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Swierszce kontra policja

lipton
    Guest

Swierszce kontra policja

niewiem czy pisze w dobrym dziale , ale jako cierkawostke umieszczam tutaj .

we wtorek wysłałem paczke 300 swierszcy do warszawy . klijent pisze ze paczka niedoszła . Zaczołem sie niepokoic i chciałem juz wysyłac nowe swierszce . Nagle przychodzi do mie paczka polecano . Okazało sie ze to paczka która powinna byc u własnie tego klijenta . Jeszce musiałem za odbiór zapłacic 5 zł . Swierszce były zecz jasna martrwe. paczka była otwareta i ponownie zapakowana . do paczki dołaczyli mi protokuł policyjny . cytuje czesc protokołu"Paczka budziła zastrzezenia co do zawartosci . Ze środka paczki słyszane było cykanie,świergot - trudne do zinterpretowania . Wraz ze specjalna grupa paczke otwozono i sprawdzono zawartosć ........................"

Cholera zdeka smieszni sa .Ale w kazdym badz razie niewysyłam juz całkiem dorosłych swierszcy

Louis Cypherr
    Guest

Re: Swierszce kontra policja

Heh, a to ciekawe.
    Ale ciesz się, że Cię nie obciążyli kosztami grupy specjalnej.

o matko, poległem!! dałoby radę zeskanować ten protokół?? nikt mi na słowo nie uwierzy:P

<lol> fajnie:d
    Kiedyś kumplowi rodzina wysyłała kase i za każdym razem zamiast np. 50zł dochodziło 10 i mniej a zostało wysłane napeweno 50, a w środku kartka "Koperta uległa zniszczeniu podczas transportu" czy cos podobnego i kiedyś wysłalismy ( ja do niego on do mnie) koperty z jakimiś starymi monetami w środku i kartką z ogromnym napisem "CZEGO TY TU K***A SZUKASZ?!" i jeszcze jakieś przekleństwa i coś takiego. I zgadnijcie, koperty nie doszły To tak na marginesie

Lol.... zatkało mnie.
    Paczka budzi zastrzeżenia.....

Oni mają zastrzeżenia... w głowach.

luz_jacek
    Guest

Dasz radę przeskanować ten protokół??
    Napewno wszyscy chcieliby to zobaczyć

sigsauer
    Guest

Taka moja uwaga odnośnie Twojej sytuacji......
    Kilka lat temu była podobna sytacja w Olsztynie na głównej sortowni paczek. Z jednej z nich zaczoł wydobywać się dziwny dzwięk. Nie ma co się dziwić...ludzie, którzy nie wiedzą co jest wewnątrz mogą łatwo się wystraszyć i żle podejść do sytuacji...poprostu się boją i nie ma co dziwić. Cały budynek został ewakuowany, ulica zamknięta. Przyjechała straż, pogotowie i policją. Niestety ułożenie paczki wykluczało możliwość jej wyniesienia do beczki pirotechnicznej, więc decyzja była o jej odstrzeleniu wewnątrz budyku. Po strzale okazało się, że od działka pirotechnicznego zginęły właśnie przesyłane świerszcze........
    Możesz się spodziewać (choć nie koniecznie) wezwania do Komendy gdzieś w Polsce (tam gdzie otwierali paczkę) , jeżeli do neutralizacji paczki została użyta sekcja antyterrorystyczna i pirotechnicy i wytłumaczenia się z pewnych spraw.... nie życze pokrywania kosztów operacji.
    Postaraj się zeskanować protokół i go tu wstawiś... chętnie go przeczytam.

sigsauer
    Guest

Oj........ przepraszam..... nie doczytałem uważnie.
    Czyli jednak byli tam pirotechnicy!!!!! Ładny cyrk..... historie lubia się powtarzać..

lipton
    Guest

skoro mi odesłali paczke to napewno mi niezałoża sprawy , ewentualnie moge załozyc im ja , ewentualnie zgłosic reklamacje i zwrot kosztów wysyłki oraz zwrot zawartasci lub wartości przesyłki . dlatego że w kodeksie poczty niema wzmianki o zakazie przesyłania zywych zwierzat itd. skoro ktos stwierdził ze paczka moze byc niebezpieczna i zdecydował sie wzywac grupe aby to sprawdzic , jest osoba odpowiedzialna za koszty poniewaz on ta decyzje podjoł .akurat tutaj sprawy sie niebeje , a sprawy poprostu niezałoze bo niemam czasu , wysle tej osobie swierszce ponownie , lecz napeno niebenda całkiem dorosłe

Widzisz Dawid-i dlatego ja jak wysyłam dorosłe to odławiam wszystkie samce,Roboty jest sporo ale jak widać warto
    Mam nadzieje ze ci nie dowalą czegoś
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów