-
Kora z drzewa ???
Więc pare tygodni temu wyciołem kore
ze złamanej gałęzi drzewa (nie wiem
dla czego była złamana a to była spora
gałąź ale mniejsza z tym) więc wstawiłem
tą kore u swojego kędzierzawca do fan boxa
była w nim 2 tygodnie i dzisiaj zauwarzyłem
jakieś białe kropeczki na tej korze i nie
wiem czy to nie czasem pleśń ale ona
troche inaczej wygląda więc pisze ten
temat z nadzieją że ktoś to miał i czy
tą kore sie wyżuca z terra to nic nie szkodzi.
?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
za odpowiedzi THX !!!!!!
@@@@@@@@
$!!!!Pozdro!!!!$
$!!!!!!PLU!!!!!!$
@@@@@@@@
-
Re: Kora z drzewa ???
Wjenc korę tszeba wyprażyć czy cuś przed włożeniem jej do terra faunaboxa a nawet do fan boxa (czymkolwiek by ten fan box nie był) w przeciwnym wypdakó morze śę wynengnonć jakieś paskudne robactwo lub wuaśnie pleśń w postaci białych tudzierz zielonych włochatych kropeczek poszukaj w arhiwóm informacji jak się powinno szykować korę i inne takie przed wrzuceniem ich do pajonka.
-
Tak to najprawdopodobniej pleśn ;] wyprażyć w piekarniku i/lub wygotować potem ew przetrzeć świecą w miejscach styających sie z torfem i powinno byś dobrze
-
Mefisto.. piszmy po polsku...
-
Staram się tylko dopasować. :P
-
Te biale kropeczki to moga byc odchody pajaka. Tak jest u mnie.
-
Ja 2 razy prażyłem gałęzie i korę do terrariów..wszystko na nic... Grzyb wciąż powraca , ale nie jest o pleśń. Wqrzyłem sie i wstawiłem do terrarium cambridgei starego fleta Znakomicie spełnia rolę gałązki a na dodatek nie pleśnieje, pajączek na dodatek może go sobie penerować od środka :P
-
kurde ja józ prubowałem szystkiego przy gałeziach wyczysciłem wygotowałem w soli wypłukałem jesce raz wygotoałwem wyprazyłem i nic dalej plesnieje
-
-
Jeśli pleśń ciągle wraca to znaczy że jest za mały obieg powietrza - zwiększcie powierzchnię wentylacyjną robiąc dodatkowe dziurki w terra. Co do białych kropeczek - są to odchody pająka.
Uprawnienia umieszczania postów