Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: UGRYZIE...!!!

BooYaKa
    Guest

UGRYZIE...!!!

Interesuje mnie jedno...Co robicie jak ugryzie Was pająk.Czy wbija kły w skórę i nie puszcza,czy tylko kąsa i ucieka.Przecież jest taki odruch, ze jakbyście mieli kły wbite w skórę,to byście zaczęli machać ręką i się drzeć.Co wtedy z pająkiem?Jak jest duży i strzepiecie go z ręki to ucieknie,a Wy,przestraszeni nie zdążycie go złapać.Ciekawi mnie to...

Atrax Robustus
    Guest

Re: UGRYZIE...!!!

Znam i takie i takie przypadki.
    W jednym z nich, gostek zostal ukaszony szybka seria przez lividum, a w innym kogos zaatakowala ornata i wbila mu zeby gleboko w dlon i musial ja strzepnac.

W kazdym razie, strzepniety z reki pajak ma minimalne szanse na przezycie.

Deto
    Guest

Niestety w takim przypadku o ucieczce pająka rzadko jest mowa bo taki strzępniety z ręki pająk najczęsciej spada z pewnej wysokości a potem ma spotkanie z glebą Ja bym chyba wolał żeby mi uciekł (bo pewnie i tak bym go znalazł po pewnym czasie) niż żeby się zabił lub bardzo dotkliwie potłukł

A o samych wrażeniach podczas ugryzienia dużo nie wiem bo całe szczęście, jeszcze mi sie to nie zdarzyło.

Pozdrawiam. Deto

PLU
    Guest

Mi się też nie zdarzyło i nie zdaży
    ponieważ cholernie ostrożnie
    postępuje z pająkami (nawet z kędziorem)
    po prostu nie chciałbym być w takiej
    sytuacji i nikomu nie życze

@@@@@@@@
    $!!!!Pozdro!!!!$
    $!!!!!!PLU!!!!!!$
    @@@@@@@@

MuDvAyne
    Guest

czy ci sie nie zdazy to nie mozesz byc tego pewnym bo to nie ty wybierasz czy ugryzc czy nie tylko pajak

Musa
    Guest

A ja w wzwiazku z tym tematem mam pytanie: kogo zaatakowal skorpion cesarski i jakie to uczycie?
    Ostatnio chcialem sprawdzic na sobie i sprowokowac ,ale to by znaczylo draznienie i stresowanie zwierzatka , wiec sobie odposcilem .
    Dlatego niech ktos sie podzieli wiedza jak to boli i jakie to uczcucie. Tylko nie pisac ,ze jak by mnie pszczola ukula ,bo nidgy mnie pszczola nie ukula (za to osa juz 3 razy). Pozatym jeszcze nie widzialem 20cm pszczolek.

Pozdrawiam!

Mefisto
    Guest

Spytaj kolegę R.

Nie polecam próbowania "jak to jest". Chyba nie chcesz, żeby się okazało, ze jesteś uczulony na jad?

Jaxter
    Guest

Poczekaj na wypowiedz Rammstaina . On kilkakrotnie sprawdzał na sobie jad skorpiona cesarskiego....

msk
    Guest

O tak. Rammstein lubi testowac na sobie rozne substacje...

pac
    Guest

jesli nie doprowadzi do sytuacji, w ktorej pajak moze go uwalic tzn. jesli nie bedzie wkladal rak do terra to raczej moze byc pewnym.. i to on wybierze czy dac szanse pajakowi do ukaszenia czy nie.. pomysl troche..

Uprawnienia umieszczania postów