-
UGRYZIE...!!!
Interesuje mnie jedno...Co robicie jak ugryzie Was pająk.Czy wbija kły w skórę i nie puszcza,czy tylko kąsa i ucieka.Przecież jest taki odruch, ze jakbyście mieli kły wbite w skórę,to byście zaczęli machać ręką i się drzeć.Co wtedy z pająkiem?Jak jest duży i strzepiecie go z ręki to ucieknie,a Wy,przestraszeni nie zdążycie go złapać.Ciekawi mnie to...
-
Re: UGRYZIE...!!!
Znam i takie i takie przypadki.
W jednym z nich, gostek zostal ukaszony szybka seria przez lividum, a w innym kogos zaatakowala ornata i wbila mu zeby gleboko w dlon i musial ja strzepnac.
W kazdym razie, strzepniety z reki pajak ma minimalne szanse na przezycie.
-
Niestety w takim przypadku o ucieczce pająka rzadko jest mowa bo taki strzępniety z ręki pająk najczęsciej spada z pewnej wysokości a potem ma spotkanie z glebą Ja bym chyba wolał żeby mi uciekł (bo pewnie i tak bym go znalazł po pewnym czasie) niż żeby się zabił lub bardzo dotkliwie potłukł
A o samych wrażeniach podczas ugryzienia dużo nie wiem bo całe szczęście, jeszcze mi sie to nie zdarzyło.
Pozdrawiam. Deto
-
Mi się też nie zdarzyło i nie zdaży
ponieważ cholernie ostrożnie
postępuje z pająkami (nawet z kędziorem)
po prostu nie chciałbym być w takiej
sytuacji i nikomu nie życze
@@@@@@@@
$!!!!Pozdro!!!!$
$!!!!!!PLU!!!!!!$
@@@@@@@@
-
czy ci sie nie zdazy to nie mozesz byc tego pewnym bo to nie ty wybierasz czy ugryzc czy nie tylko pajak
-
A ja w wzwiazku z tym tematem mam pytanie: kogo zaatakowal skorpion cesarski i jakie to uczycie?
Ostatnio chcialem sprawdzic na sobie i sprowokowac ,ale to by znaczylo draznienie i stresowanie zwierzatka , wiec sobie odposcilem .
Dlatego niech ktos sie podzieli wiedza jak to boli i jakie to uczcucie. Tylko nie pisac ,ze jak by mnie pszczola ukula ,bo nidgy mnie pszczola nie ukula (za to osa juz 3 razy). Pozatym jeszcze nie widzialem 20cm pszczolek.
Pozdrawiam!
-
Spytaj kolegę R.
Nie polecam próbowania "jak to jest". Chyba nie chcesz, żeby się okazało, ze jesteś uczulony na jad?
-
Poczekaj na wypowiedz Rammstaina . On kilkakrotnie sprawdzał na sobie jad skorpiona cesarskiego....
-
O tak. Rammstein lubi testowac na sobie rozne substacje...
-
jesli nie doprowadzi do sytuacji, w ktorej pajak moze go uwalic tzn. jesli nie bedzie wkladal rak do terra to raczej moze byc pewnym.. i to on wybierze czy dac szanse pajakowi do ukaszenia czy nie.. pomysl troche..
Uprawnienia umieszczania postów