Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: wyjazd

FaUnA_BoX
    Guest

wyjazd

witam za tydzień we wtorek jade za granice do szwecji to jest ok 14 godzinna podróż zostaje tam już na stałe i chce zabrać ze sobą moje pajączki mam B.Boehmei L8 B.Albopilosum L2 i A.Geniculate L2 jak je przewieść to znaczy jak je zapakować żęby im nie było ani za zimno ani za gorąco i żeby nie miały żadnych obrażeń. z gówy dziękuje za odpowiedzi i bardzo mi zależy na tych informacjach bo sie boje że sam moge je źle zapaczyć .

xeper
    Guest

Re: wyjazd

Kurde ale Ci fajnie.... też chciałbym pojechać do Szwecji D hehe

Myślę, żebyś je wziął w faunaboxy i to chyba powinno być ok, zależy jaka tam pogoda i czy przez całą podróż taka sama temp. mniej więcej

pozdr.

SMITI
    Guest

pająki najlepiej włóż do bagażnika (najchł0dniej) zawinięte w folię lub ręczniczki papierowe. Albo po prostu włóż do niewielkiego kartonika żeby się nie kiwały.

madOx
    Guest

mysle zeby dac do kartoniku pojemniki z pajakami i trzymac przy sobie...

rastafaq
    Guest

do bagaznika raczej nie, bo jak przypali slonko to w bagazniku bedzie hell

Hajdi
    Guest

przed chlodem t je uchronisz,ale przed sloncem bedzie ciezko.jak ja czasami jade samochodem to w srodku jest czasami 60 C

Neo2
    Guest

Ale chyba musisz miec pozowlenie czy cos w tym stylu na przewoz zwierząt przez granice. Choc niedam sobie ręki uciąc :]

modliszka
    Guest

Ja proponuje w faunaboxach do kartonu żeby się nie chwaiały i włącyć klimatyzacje.

SMITI
    Guest

hehe a jak nie ma klimy...połóż moze na tylnym siedzeniu pająki w kartoniku ciasno upchane żeby sie nie walały. a....proponuję też w styropian wsadzić lub do pudełka termicznego (najlepsze rozwiązanie)

Iko
    Guest

lodówka turystyczna

Uprawnienia umieszczania postów