Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Pytanie do fachowców.....

maciex
    Guest

Pytanie do fachowców.....

nie wiem czemu w FAQ nie ma informacji jak przenosic pajaczki, ja ostatnio kupilem Trynidada teraz jest L4 i tak sie zastanawiam jak wy go przenosicie bo skubaniec strasznie szybko biega a pojemnik przeciez maly i moment juz jest na zewnatrz :P

Sprawa trywialna ale czekam na odpowiedz,

bachus
    Guest

Re: Pytanie do fachowców.....

bierzesz pudełko po sałatce trochę większe od niego, zaganiasz go patykiem/drucikiem/ pędzielkiem (tylko delikatnie i nie nerwowo) na jakąś pustą ściankę w terra, nakrywasz pudełkiem i wsuwasz między pudełko a ściankę tekturkę, wyjmujesz pudełko przytrzymując tekturkę, nakrywasz pokrywką, wyjmujesz tekturkę i dociskasz pokrywkę żeby nie spadła, w pokrywce zrób wcześniej dziurki. FINITO

bachus
    Guest

aham, nie wiem na ile mogę być dla ciebie "fachowcem", ale miałem wystarczająco sporo przeprowadzek swoich pupili i obdyły się bezproblemowo

maciex
    Guest

Tylko zeby go zapedzic " na jakas pusta scianke" musialbym mu rozwalic cala pajeczynowa baze ktorej nie ma ochoty opuszczac !!!

Masa
    Guest

Nie wiem jak twoj cambrige ale np. moj metal bezproblemowo dał sie transportowac do wiekszego domku...fakt, ze spida nadrzewniaki maja niezlego ale jak wspomnial Bachus najpierw trzeba go "zmusic" pedzelkiem do opuszczenia swego korytarzyka a pozniej nim "pokierować" spokojnie i bez nerwow...powinno Ci sie udac bezproblemowo.. p.s. no w sumie "fachowcem" tez nie jestem ale mi sie przeprowadzka udała) Pozdro

madOx
    Guest

>>>musialbym mu rozwalic cala pajeczynowa baze ktorej nie ma ochoty opuszczac

jak go przenosisz to po co mu pajeczyna w starym pojemniku,rozwal ja. Co do przenoszenia to zrob jak pisal bachus

maciex
    Guest

dzieki za odpowiedzi

rastafaq
    Guest

Kup siatke do łapania rybek i siatka sie przenosi bez problemu.

Atrax Robustus
    Guest

Siatka jest nawet dobrym pomyslem, ale jakis miesiac temu mialem pewien niewypal zwiazany z jej uzyciem .
    Zanim udalo mi sie zakryc czyms siatke, pajak zdazyl z niej wyskoczyc i po drazku blyskawicznie wspial sie na moja reke

madOx
    Guest

>>Kup siatke do łapania rybek i siatka sie przenosi bez problemu.

ja siatke stosuje do wiekszych pajaczkow...przy L4 proponowalbym przenosić w pudelku, ale taka siatke warto miec przy sobie.

Uprawnienia umieszczania postów