Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Pytanie do fachowców.....

koleś
    Guest

Re: Pytanie do fachowców.....

A mnie zastanawia czemu w FAQu przy dziale "Pajęczaki" jest napisane tylko o ptasznikach, przecież nie tylko ptaszniki są pajęczakami

Atrax Robustus
    Guest

Napisz, to bedzie . Gdyby komus chcialo sie to napisac, to by bylo.

Ja znam sie tylko na pajakach, a na reszcie - mniej wiecej.. (z nakierowaniem na mniej, niz na wiecej).

Jezeli ktos uwaza, ze powinno pojawic sie tu FAQ o skorpionach, zaleszczotkach, amplpygach, itd. to niech pogada z Nookiem, a pozniej je napisze.

Pozdrawiam.

morda
    Guest

No cambridgei to fajna błyskawica. Kilka razy mi biegał po biurku... wystarczy mieć refleks.

Foxtrott
    Guest

można lekko przechłodzić w lodówce i pajączek zwolni. tak robię z moimi cambridgei i murinusem.

SMITI
    Guest

mój cambridgei jest bardzo agresywny (L6). Przy każdym otwarciu pudełka staje w pozycji obronnej. A z przenoszeniem robię tak: wkładam cały stary pojemnik do większego terra. Następnego dnia zabieram stary pojemnik, a pająk jest już w dużym terra....raz tylko zmieniałem pojemniczki na mocz ale wtedy był L1 i wystarczyło zagonić go w garśc....

SMITI
    Guest

foxtrott nie popieram twoich metod...a po za tym żartujesz czy prawdę mówisz ?? wkładać pająki do lodówki .....owszem daje to jakiś efekt, jednak moim zdaniem może się to odobić negatywnie na zyciu pająka. A co do avicularii....mój metall jest chyba najspokojniejszym metalem pod słońcem....( ii najsympatyczniejszym) przy każdym usuwaniu resztek pokarmu, sprzątaniu, wymienianiu miseczki z wodą itp. stara się za wszelką cenę wleść na moją rękę :P poruusza się jakby był ślepy:maca teren przez pół godziny i dopiero potem idzie. Je z pincetki :P

Foxtrott
    Guest

mówię poważnie i uważam, że jednorazowe lekkie obniżenie metabolizmu u ptasznika nie spowoduje negatywnych następstw.
    jest to zdecydowanie bezpieczniejsze niż gonić pająka po domu a wiadomo jak to sie często kończy...
    ale, zeby nie było, zdecydowanie nie popieram przechładzania agresorów w celu zrobienia fajnych zdjęć na ręce itp, jak to sie często dzieje!

morda
    Guest

Dokładnie - można lekko "spowolnić" pająka przez obniżenie jego metabolizmu. Większość zdjęć z Haplopelmami, murinusami itp. na ręce też jest tak robiona.

YasieQ
    Guest

ja tez sie za fachowca nie uwazam ale jak cos robie przy cambrigei'u l5 to po porstu przeganiam go z pudelka do dloni przenosze gdzie trzeba i delikatnie popycham palcem w tynia noge (nie odwlok) zeby spokojnie przeszel tam gdzie ja chce
    postepuje tak ze wszytkimi pajakami bo nie atakuja one "podloza" w postaci reki natomiast przy wiekszych trzeba uwazac jak sie kieruje palec aby go nie czuly ani nie widzialy
    moimi najszybszymi ptasznikami sa 2 platusy i z nimi tez nie ma problemu tylko jak wyjmuje ptasznika to wstrzymuej oddech zeby na niego nie dmuchnac...
    z kazdym sie da jak sie komus nie trzesa rece (nie pic za duzo! ) i nie dmuchnie na niego
    pozdr

rastafaq
    Guest

jakbys sie nie staral to i tak nie zobaczy Twojej reki

Uprawnienia umieszczania postów